Трифонов: Нямаме място в преговорите, защото Христо Иванов ги прекрати. Отиваме на избори

"Какъв е смисълът от преговори – никакъв. Аз изтривалка ли съм? ИТН изтривалка ли е? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме. Нямате чест и достойнство“, каза лидерът на ИТН

OFFNews 22 юли 2022 в 19:05 18076 29

Слави Трифонов

Снимка Има такъв народ

Слави Трифонов

Ние нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Няма да правим такова правителство и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори. 

Това заяви лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов в обръщение, излъчено във Фейсбук. Повод за думите му е изтеклият запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България" днес.

"Всички лицемери говорят колко е лошо да има избори, тоест ти - избирателю, ще направиш лош избор. Вие сте суверенът и определяте правилата на играта - никога не може да сбъркате. Такава е декокрацията и това е прекрасно", коментира той. 

По думите му днес Христо Иванов и ПГ на Демократична България за първи път "говориха това, което наистина мислят в сградата на парламента. Изумително. В ефир, в интернет, с включени микрофони и камери, защото не знаеха, че са на живо. Като свикнеш с камерите, забравяш, че излъчват".

Според него лицемерието е лъснало пред всички: "Видяхме истинското лице на задкулисието".

Христо Иванов каза следното по повод проговорите с ИТН: " Това означава, че те вече не могат да кажат ИТН са сто процентова мафия, а ние сме сто процентово бели. Тоест нещата започнаха да се размиват", цитира Трифонов и обясни, че по този начин съпредседателят на ДБ „признава, че с „Продължаваме промяната“ наричат „Има такъв народ“ мафия, не защото е вярно, а защото така изглеждат бели.

Сега си признават, че лъжат нахално и нагло. Това е отвратително, допълни шоуменът. 

Лидерът на ИТН посочва и втори цитат от Иванов, според който от „Демократична България“ искат друг да е председател на парламентарната група на ИТН и че партията на Трифонов няма да има министри в бъдещо правителство.

Шоуменът обяснява, че ДБ и ПП симулират преговори, за да може ИТН да са „мафия и да са виновни за всичко“.
Според него се лъже, че не се обсъжда персонален състав на кабинет.

„Цитирам: Когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов или трябва да се обсъжда какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заем“, заяви още Слави Трифонов за думите на Христо Иванов и си отговори: „Никакъв, бе, Христо“.

Лидерът на ИТН посочва и четвърти цитат от Христо Иванов, според който ДБ участва в преговорите „чисто с информационна цел“ и „тези всичките словесни еквилибристики са важни“ да се повтарят.

Според Трифонов проговорите са измама, а цитатът разкрива „напълно формалното и лъжливо участие в преговорите на ДБ и ПП.

"Какъв е смисълът от преговори – никакъв. Аз изтривалка ли съм? ИТН изтривалка ли е? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме. Нямате чест и достойнство“, допълни той.

По думите му неадекватността и неспособността да се управлява не може да бъде прикривана зад добре облечени думи, защото „така може да продаваш само пробиотици“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

29

Анализи

24.07 2022 в 00:56

На целия български народ стана ясно , че чалгарят изпълнява нарежданията на олигархияга , т.е. ГЕРБ и ДПС Няма разум, грижа за отечеството. Понятия непознати за чалгаря, вижте му само изкривената физиономия, бог вече го е наказал, да умре в мъки.

318

27

Valioka

23.07 2022 в 19:13

На избори, тъпанарино, отиват другите... Ти отиваш да се лекуваш и бавно, или бързо да си отидеш в пълно забвение... Ялово, нещастно човече... Покай се...

318

26

Valioka

23.07 2022 в 19:13

На избори, тъпанарино, отиват другите... Ти отиваш да се лекуваш и бавно, или бързо да си отидеш в пълно забвение... Ялово, нещастно човече... Покрай се...

4738

25

Того

23.07 2022 в 18:39

Славчо, ако не изпълни поръчката ще му вземат и телевизийката и всичко, затова толкова се дере напоследък.

900

24

нещото

23.07 2022 в 15:28

Този инвалид-политик провали три правителства защото не мисли за народа а мисли само за себе си. Заради неговата простотия и инат България ще остане пак на опашката........

-490

21

EA Trash

23.07 2022 в 07:17

Славчо е изпята песен, но направи едно добро дело, преди да се оттегли - отърва ни от продажниците и слугите на дълбоката световна държава - ПП и ДБ, че явно и БСП.