Тодор Тодоров: Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР

OFFNews 07 март 2021 в 20:12 3719 0

Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР. Това каза криминалният психолог Тодор Тодоров, който е водач на листата на ПП "Републиканци за България" във Враца, член на Изпълнителния съвет на партията и координатор на сектор "Психология, психосоциална подкрепа и грижа за психичното здраве" пред бТВ. 

"Когато Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи, работихме страшно много, нямаше по никакъв начин "чадър" върху този или онзи, независимо от политическата принадлежност. И повечето случаи, които бяха много тежки и социално отговорни, бяха успешни", заяви Тодоров.

Криминалният психолог е взел решение да влезе в политиката миналата година в началото на пандемията. "Когато се замислих над нещата, които се случват и реших, че не може да бъда просто зрител отстрани. Преломният момент е, когато чух реклама за работа на "телефон на доверието" за хора, които нямат квалификация", обясни той.

"30 години чакаме регулация на нашата работа, а такъв закон не е приет", подчерта психологът. 

"Не знам какво означава бизнес партия. В регион Враца всичко го правим със собствени усилия. Досега не сме усетили никаква помощ от никой бизнесмен", заяви Тодоров по повод новината, че бизнесменът Павел Вълнев е дал 1 милион лева на Републиканци за България.

По думите му Вълнев не може да участва нито в законодателната, нито в изпълнителната власт. В парламента по принцип има доста бизнесмени, които хем са бизнесмени, хем народни представители, припомни Тодор Тодоров.

Не мисля, че Цветан Цветанов има нещо общо с декларацията на американските сенатори за България. Не е нужно да ни казват отвън какви са нещата у нас, добави той. 

Повод за неговия коментар е позиция на двама американски сенатори, които критикуват корупцията в България като застрашаваща отношенията ни със САЩ. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови