Цветелин Кънчев оплю Кадиев: БСП е за бойци, не за ревльовци

OFFNews 11 юни 2014 в 18:24 4592 9

Цветелин Кънчев.
Цветелин Кънчев.

БСП е създадена от бойци, а не от ревльовци. Затова оставката на Георги Кадиев не трябва да ни занимава. Това заяви пред bTV лидерът на Евророма Цветелин Кънчев по повод решението на депутата от БСП Георги Кадиев да напусне парламента.

Не съм упълномощен да изнасям неща от кухнята на БСП, но мога да кажа няколко неща, които попречиха на левицата да се представи по-добре на изборите. На първо място е прибързаното изказване на Вигенин за Украйна, за което обаче не му поискаха веднага оставката. След това позицията на БСП, която беше различна от тази на ПЕС, не се чу. Второто нещо е това, което видях по време на обиколките ми в страната, е, че хората питаха защо са виждали повече пъти очи в очи лидера на БСП Сергей Станишев, а не местните лидери. На трето място е проблемът Първанов. Проблемът не е самият той и хората, които отидоха при него, а тези, които не отидоха веднага. Цялата структура в Монтана мина към АБВ и затова БСП стана №1 в Монтана, посочи Кънчев.

Над 90% от хората в БСП стоят зад Станишев като председател на партията, категоричен е лидерът на Евророма.

Ако половината от енергията, която е имало в залата на вчерашния пленум на столетницата, е била използвана по време на евроизборите, БСП е щяла да бие ГЕРБ с огромна разлика, подчерта Цветелин Кънчев.

В момента има проблем в ДПС. По-хубаво им е да управляват с ГЕРБ, защото там ще се съобразяват само с Борисов. Не трябва да забравяме, че Ахмед Доган направи Борисов генерал. Каза: „Дайте да го направим Борисов генерал, че ми наду главата“. И после се обади на Първанов, каза Цветелин Кънчев.

Лидерът на Евророма коментира и платения вот на евроизборите, като посочи, че 70% от ромите са излъгали купувачите на гласове.

Причината за това е, че им разяснихме, че ако вземат пари и гласуват, това ще е престъпление, а ако вземат пари за една партия, но гласуват за друга – не е. Една партия изсипа седемцифрена сума само във „Факултета“, а взеха само 150 гласа, каза Кънчев.

Той даде и точни сметки за гласувалите в ромските секции на изминалите избори - 67 000 гласа за ДПС, 58 000 за Евророма и 57 000 за ГЕРБ.

По думите му бюлетината трябва да се усложни, за да не се повтори феноменът 15/15, като възможен изход е хората да изписват името на този, когото искат да преместят преференциално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!