Цветанов ще съди Станишев за набеждаване

OFFNews 21 февруари 2016 в 10:06 7034 12

Ще си потърся правата като заведа дело за набеждаване към Сергей Станишев. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Във връзка с това, че в петък оглави Вътрешната комисия, Цветанов посочи, че това не е било негова цел. „Ангажиментите, които имам в партийно естество са доста големи. Самият факт, че има 8 парламентарни групи означава, че диалогът трябва да бъде постоянен. Тази нова позиция ще бъде допълнителна отговорност”, поясни Цветан Цветанов. Той посочи, че не се „завръща” в сектора за сигурност, тъй като не е излизал от него. „Дали си член, или председател на вътрешната комисия еднакво е за всички.

На въпрос дали го радва, че са го подкрепили за председател на Вътрешна комисия хора, които преди да се състави правителството не са искали той да е министър на вътрешните работи и хора ,които са го обвинявали за подслушване, Цветанов отговори: „Връщате ме в един период, който смятам и се надявам, че няма да се случи при друг политик в България. Това беше изключително тенденциозно”.

Той припомни, че тогавашният лидер на БСП е излязъл с донос, компромат, анонимен сигнал. „ Това беше 20 дни преди кампанията през 2013 г. По време на кампанията това беше мотото им. Ще си потърся правата като заведа дело за набеждаване към Сергей Станишев”, посочи Цветанов. Той обясни, че в момента адвокатът му подготвя всички необходими документи за завеждане на делото. „Исках да приключат всички дела, за да мога да се заема и с тези работи.

По думите му, това е съвсем закономерно. „Не смятам, че един политически лидер, още повече като е на нивото на ПЕС, трябва да има подобно поведение. Истината трябва да излезе. Трябва да предотвратим политическият живот на страната да бъде замърсяват по този начин”, категоричен е Цветан Цветанов. Цветанов отрече, че търси реванш. „Искам да продължи тази справедливост и да не бъде в обсега на който и да е политически лидер подобна политика”, коментира Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!