Цацаров: Ще има обвинителен акт за Сидеров заради скандала в самолета

OFFNews 23 януари 2014 в 10:49 3253 4

Сотир Цацаров
Сотир Цацаров

"Ще има внесен обвинителен акт в съда по отношение на Волен Сидеров”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет по повод скандала, който националистът предизвика на полета от София до Варна.

По думите му предстои да бъде разпитана френската гражданка, която е и дипломатически служител, но това ще стане след контакт с ръководителя на френската дипломатическа мисия.

„Ще бъдат разпитани и летателният, и кабинният състав на самолета, предстоят и още няколко разпита пред съда, ще бъдат разпитани и Не може да се каже кога се очаква развитие. На първо място, предстои да бъде разпитана френската гражданка, която е и дипломатически служител. Това ще стане след контакт с ръководителя на френската дипломатическа мисия. Предстои да бъдат разпитани - летателният състав на самолета, както и кабинният състав, предстоят и още няколко разпита, които са пред съдия, както и на народните представители, придружавали Сидеров. Имаше спекулации, защо не са били разпитани до момента, но не можеш да разпиташ някого, който размахвайки картата си просто се отдалечава от теб”, коментира Цацаров.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!