Цацаров лично нареди разследване на инцидента с Волен

Юлиан Христов Последна промяна на 07 януари 2014 в 11:13 6725 15

Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров лично инициира разследване срещу Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров лично е наредил разследване на инцидента с лидера на "Атака" Волен Сидеров в самолета за Варна, стана ясно днес на извънреден брифинг на прокуратурата.

Засега досъдебното производство е за хулигавство и нанасяне на лека телесна повреда и е срещу неизвестен извършител. Има обаче свидетелски показания на полицай, присъствал на сцената, които сочат, че именно Сидеров е нанесъл ударите. 

При скандала на летище Варна има пострадал полицай, обясни говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Досега са разпитани 22-ма души. По случая работят 7 прокуроти и 3-ма полицаи, направени са три експертизи.

Готови сме за искове за сваляве на имунитет, заяви Арнаудова. Тя уточни, че най-вероятно до края на деня делото ще е при тях.

Инцидентът стана снощи по време на полет София-Варна. Сидеров влязъл в конфликт с един от пътниците на борда, а след кацането скандалът се пренесъл в автобусчето, което превозва пътниците от самолета до терминала. 

 

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2014 в 18:48

ВСЕКИ ИМА ПРАВО ПРИ СЪОТВЕТНИ УСЛОВИЯ ДА ПОЛУЧИ ОРЪЖИЕ.
НЯКОЙ БЕШЕ ПИСАЛ ЕДИН РАЗКАЗ ЗА АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ, ЧЕ Е НОСЕЛ ОРЪЖИЕ И САМ СЕ Е ЗАЩИТАВАЛ !

МОЖЕ ДА ПОТЪРСИТЕ ИСТОРИЯТА В "ГОГЛЕ ГУГЪЛ"

ТАКА, ЧЕ ТОЗИ АРГУМЕНТ ДА СЕ ОБВИНЯВА СИДЕРОВ Е НЕПРАВИЛЕН, ЧЕ НОСЕЛ ОРЪЖИЕ И БОЙКО БОРИСОВ НОСИ ОРЪЖИЕ И МНОГО ДРУГИ !

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
ШВЕЦИЯ

08.01 2014 в 09:14

Стига сте мрънкали вие си ги избирате! Сидеров отдавна показа какво представлява но е още в парламента,мълчете и бачкайте.

08.01 2014 в 08:49

Българският народен представител г-н Волен Сидеров е бил наречен "простак" от спътника на въпросната французойка ( "дипломат", "културен аташе","директор на Алианс Франсез във Варна"?!).

Същия вече си го призна това (съставомерно деяние) сам. Е няма държава по света, в която народните представители да бъдат безнаказано обиждани. Полицаят е бил длъжен, вместо да се държи агресивно с народен представител, да задържи лицата които са обиждали Сидеров.

07.01 2014 в 13:01

Къде беше цяло лято Цацаров. Когато Волен подскачаше срещу полицаи, влизаше с оръжие в парламента, атакува БНТ. Къде? Г-н "Гл. Прокурор" лично наредил разследване. Потулване ли щеше да нареди, ако нямаше замесен чужд дипломат и няма как да се потули историята. Какъв имунитет разрешава на Сидеров да посяга на полицай или на когото и да било другиго?

07.01 2014 в 12:34

Ако му вземат имунитета, кой ще дава кворум? Или ГЕРБ вече са се съгласили да ги заместят?

07.01 2014 в 11:57

ГЛАВНИО ПРОКУР ОР ЛИЧНО БИЛ НАРЕДИЛ ДА СЕ ПОТУЛИ РАБОТАТА!

07.01 2014 в 11:57

Нормално в България е, когато се налага да се замаже нешо, да се прави разследване или да се направи комисия. Така тъпия данъкоплатец остава с впечатлението, че нещо се прави.

07.01 2014 в 11:56

добра новина,но защо не са "закопчани''незабавно и да им се вземат проби ,да им се повдигне обвинение.?прокуратурата току що съобщи за разпит на свидетели ,но не е разпитан и задържан нито един от "атака".обвинението е срещу неизвестен извършител..позната истЕрия..и "керванът си ...пие и бие...

07.01 2014 в 11:50

ЗАЩО НЕ СЕ ПРИЕМАТ ТЕКСТОВЕ ТУК ?

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
ШВЕЦИЯ

07.01 2014 в 11:49

Не се заяждам, Оффнюз, просто ми е забавно:

ВолОен е обвнинен в хулигаВство :D