ГЕРБ: Сидеров е опасен за демокрацията и сигурността

OFFNews 07 януари 2014 в 09:51 3373 2

Волен Сидеров се кара с Ивайло Московски от ГЕРБ в парламента.
Волен Сидеров се кара с Ивайло Московски от ГЕРБ в парламента.

Очевидно българското общество все по-често ще става свидетел на ескалиращото в негативен план поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутатите му. Подобна самозабрава на политически лидер обаче се оказва опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани.

С такава позиция излезе ГЕРБ във връзка с поредното сбиване на Сидеров на обществено място. Вчера вечерта той се е скарал и се е сбил с пътници от полета София-Варна.

"Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт", коментираха още от партията на Бойко Борисов.

Те са притеснени от липсата на реакция от страна на политическото и професионалното ръководство на МВР.

Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен.

За да не се случи това призоваваме министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на Гранична полиция всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването на криминалното посегателство срещу български гражданин.

За да бъде гарантирано обективно и прозрачно разследване, призоваваме всички пътници от въпросния полет и свидетелите на грозната сцена на летище Варна да предоставят на медиите и на органите на реда всякакви снимки и видеозаписи, които са направили по време на инцидента в самолета и на аеропорта", апелираха от ГЕРБ.

От партията напомниха, че отдавна настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание.

В средата на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров предупреди Сидеров, че ще бъде арестуван, ако хулиганства по улиците, независимо от депутатския му имунитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!