Цацаров: Големите критици на прокуратурата са взимали кеш от КТБ

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 19:19 6963 16

Главният прокурор Сотир Цацаров каза в интервю пред БНТ, че "най-големите критици на прокуратурата са получавали пари кеш от КТБ".

Цацаров нарича Иван Костов "лабораторен експерт".

Преди да бъда наречен PR на банката, бях наречен основен дестабилизатор на банката. Така че полюсът на общественото мнение – или по-точно на мнението на много хора, които по един или друг начин са свързани с банката, е разнопосочен. Малко или много той се диктува от техните интереси. Не сме изправени пред нормална ситуация, не сме изправени пред ситуация, при която една банка загива или потъва поради рисковете на банкирането, рисковете на финансовия пазар, икономическата криза и т.н. Изправени сме пред една банка, която е била създадена и работила с практики, които са доста различни и противоречиви от нормалното банково дело. Не го казвам аз това, нямам претенциите, че съм банков специалист. Нека Ви цитирам Стив Ханке, мисля, че той го каза на 17 август в интервюто си пред националното радио: „Това не е нормално банкиране“. Е, като не е нормално банкиране, закриляно от държавата, и е било закриляно от държавата, сега не можем да кажем на хората образно казано - „дотук, спасявайте се“, заяви главният прокурор.

Аз не мисля, че върхът на тази пирамида е само Цветан Василев. Върхът на тази пирамида е Василев и всички хора, които в продължение на годините са създавали благоприятната среда за развитие на това – пак наречено от въпросния професор – ненормално банкиране, били са толерирани от тази среда и още нещо – получавали са изключетелно сериозни облаги от тази среда. Смея да кажа, че не малка част от хората, които изрекоха много тежки думи срещу работата на прокуратурата, са хора, които са ползвали не просто продуктите от банкирането, а са ползвали пари в брой, коментира още Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.09 2014 в 10:41

Днес слушах интервюто на българския главен прокурор - Блестящо! Умен мъж!

06.09 2014 в 13:15

Има две обяснения за водевилното напъване на Цацата в последно време по сагата КТБ, организирана главно от него от 25 февр (Сигнал на протестъри, подписан от Хр.Иванов, сега награден правосъден) явно сигналът е СГОВОРЕН ПРЕДВАРИТЕЛНО м. февр м/у Цацата, Хр. Иванов и Пеевски, явно сговорено БЛОКИРАНЕ на БНБ чрез повдигане на обвинения към Банков надзор, и ЯВНО предизвиканата от Главпрокурора БАНКОВА паника на 13 юни (Телевизия, МВРПикчърс, 3 патрулки, 1бус и 10-на полицая с х 2 пищака):
Първото обяснение – Цацата или се е договедил тъпанара що е сторил или се е уплашил!?!?
Второто обяснение е, че са му платили!!!! Явно досега той не е бил в списъка на облажилите се и затова е действал с/у КТБ. А сега вече е в списъка и служи ВЯРНО за паричките...
Айде да познаем кой от тези обяснения и истината?!?!?!

06.09 2014 в 13:05

Този пловдивски мафиот какво дрънка???? Докога ще се ломоти – време е да бъде арестуван и да пише как е организирал на 13 юни БАНКОВА ПАНИКА “КТБ”, нанесла щети на КТБ, първо: изтеглен ликвиден ресурс от 1.3 млрд лв от 13 -20 юни главно електронно от КТБ, отишли 860млн в Булбанк, 250 в Париба, Алфа и т.н. И второ: блокиране на БНБ чрез нефелни и хитряшки обвинения на Банков надзор, оправдавани нагло от Главпрокурора сега с лакърдиите “как се извършва банкова дейност, айде бе, голям банкер се извъди пловдивския мафиот!
Заедно Цацата да бъде арестуван и Иван Искров – БНБ! И МВРПикчър – също!
ВРЕМЕ Е ЗА ЗАКОН – Цацата и Искров да бъдат арестувани, и да платят щетите!!

06.09 2014 в 09:14

Този разбирач ще го видим колко е куражлия, когато пред кабинета му се съберат вложители в атакуваната от него банка. И да изискат да каже веднага кои са убийците търсени в банката и кой е получавал кеш от КТБ. Ако последното е незаконно , прокуратурата какво е направила. Какво още знае уважаемият Главен и не прави нищо? Възмутителен наглец.

06.09 2014 в 09:11

цацаров, ти си негодяй! Ясен беше още от Костинбродската афера. Млъкни,скрий се в някоя дупка и не изпълзявай оттам, измекярино!

06.09 2014 в 08:28

Цацаров: Големите критици на прокуратурата са взимали кеш от КТБ- Сотирчо да не стане както с Костин Брод и чувалите с парите.То и по рано имахме дебилни главни прокурори но тоз бидон е първенец...

06.09 2014 в 00:12

Ако тоя е прокурор, аз съм трамвай. Мисля, че си е направо за затвора. И някой ден сигурно ще свърши там, дано по-скоро. Може ли уважаващ се прокурор да прави зле прикрити политически изказвания. Може ли прокурор, отговорен за законността да ми цитира вестникарски изявления. Лошо Седларов, много лошо.

05.09 2014 в 22:43

Цацаров,ти си за прокурор!
нонсенс се получи,а - но така е в Булгаристан-
главния прокурор се занимава с политика, банкиране,избори - абе разбира от всичко човека!

05.09 2014 в 22:33

Сега за пореден път тоя бандит влиза в предизборанта кампания.

Сега ще мята лайна по ГЕРБ и РБ до последно.....

05.09 2014 в 22:32

Няма ли чалъм оя бандит да влезе в затвора. По-голям срам за България от Цацаров няма!!!

главен прокурор престъпник....какво да ни оценяват на реформата на съдебната система? Ми то няма съдебна система. Най-големия мафиот е шеф на прокоратурата и не пдлежи на контрол въобще....само дето не еп очнал да стреля хора по улиците.