Цачева не дава, но Борисов разреши - след МВР и надзирателите получат още пари

OFFNews Последна промяна на 21 март 2018 в 10:36 3158 0

Цачева не дава, но Борисов разреши - след МВР и надзирателите получат още пари

Синдикатът на служителите в затворите в България и СНЦ „Синдикат охрана“ проведоха среща с премиера Бойко Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева. На срещата при Борисов са обсъдени исканията на синдикалните организации, поставени в хода протестните им действия, съобщиха от Синдиката на служителите в затворите в България, цитирани от БГНЕС.

Премиерът е поел ангажимент за отпускане на допълнителни 15 милиона лева за двете главни дирекции ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Отпуснатите допълнително средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР.

В последваща среща в Министерството на правосъдието бяха определени технологичните стъпки, разпределени конкретните задачи със срокове за изпълнението им. Уговорена беше и следваща среща в Министерството на правосъдието на 29 март.

Синдикат на служителите в затворите в България пое ангажимент да уведоми членовете си и след обсъждане на направените вчера предложения, до края на седмицата УС да обяви решението си дали ще продължат протестните действия.

В тази връзка е насрочено заседание на УС на сдружението за 23 март в гр. Пловдив.

До вземането на решение по направените предложения се прекратяват предварително насрочените до края на седмицата локални протести в градовете Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.

След среща в правосъдното министерство миналата седмица министър Цачева и протестиращите не стигнаха до съгласие. Тогава от министерството отказаха да изпълнят исканията за 20% увеличение на заплатите, назначаването на допълнителен персонал и приравняване на добавките като тези в МВР. До момента бяха отпуснати допълнителни пари, които повишиха увеличение на заплащането на надзирателите с близо 11 процента. 

След близо половин година протести и след среща с премиера беше постигнато споразумение за отпускането на допълнителни средства за заплати в МВР. До момента официално средствата не са отпуснати.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !