Татяна Дончева: Бареков и Петров да си играят на управление в театъра

Елица Мартинова 28 февруари 2014 в 16:29 23949 19

Татяна Дончева

Снимка БГНЕС

„Изкушавам се да превъртя времето напред и да им дадем за една нощ държавата, и да видим как едни TV водещи се справят с всичко това. Защото гледам, че те са се вживяли в ролите си. Да опитат в някой театър първо. Да изиграят държавното управление в някой театър и ако се получи, да се прехвърлят в реалността.“

Това заяви пред „Дарик“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по адрес на акциите на Николай Бареков и сподвижника му Росен Петров.

Тя е категорична, че председателят на „България без цензура“ Николай Бареков е „типичен PR продукт, който се захранва с препоръки към поведението, с подходящи медийни изяви и това е идеята на сценаристите“.

Според социалистката фактът, че Бареков се представлява от независими депутати, отцепили се и от ГЕРБ, и от БСП, показва, че политиката в България зависи от задкулисието, а партиите вече са условни понятия.

„Това са хора, които са били поначало зависими от тези кръгове. Обстоятелството, че има такива депутати и в ГЕРБ, и в БСП, плюс контрола, който сегашната управляваща групировка има върху двете политически партии в мнозинството, ви говори, че става въпрос за много сериозно задкулисно влияние, при което партиите са условности.

Според Дончева хора от един и същи икономически кръг умишлено се разпределят в различни партии, за да заблудят „непросветения зрител и слушател“.

Социалистката коментира още, че животът на кабинета „Орешарски“ не зависи от отцепниците на Бареков, защото, по думите й, те са само „грамчета в кантара“. Тя е категорична, че съдбата на правителството е в ръцете на КТБ и Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!