Танев за Кунева иронично: Тя би се справила и със здравеопазването

Последна промяна на 31 януари 2016 в 09:01 7353 14

Танев за Кунева иронично: Тя би се справила и със здравеопазването

Госпожа Кунева е юрист и ще закачи нещата, където и да е. Би се справила и в здравеопазването. Това каза министърът на образованието в оставка Тодор Танев пред Нова тв. Той уточни, че се изразява иронично и добави, че въпреки професионалните качества на вицепремиерката, която беше предложена за негов наследник, "гражданите имаме основание да си кажем думата". 

Следващият министър на просветата трябва да се разбира със Съвета на ректорите, с БАН и с профсъюзите. Танев поясни, че е общувал с тях перфектно и иска и следващият министър да е такъв. 

Той каза, че при първа възможност ще подаде оставката си. Въпреки това смята, че започнатите дейности в министерството няма да могат да приключат без неговата намеса.

Професорът каза, че не знае напълно какви са мотивите за исканата му оставка. "Мога да подозирам, че е лоша комуникация на министерството с обществеността", поясни той и допълни, че основната атака по медиите не е била към него, а към "някои чиновници в министерството". "Действително имаше такъв момент", каза Танев.

Той смята, че темата с учебните програми е била пресолена от медиите. 

Професорът каза още, че една от причините да бъде атакуван, е че е опитал да "спре кранчето" в министерството. "В момента нещата стоят доста по близо до този 1.3 млрд. лв. и следващият министър трябва да затяга кранчето", каза Танев. По думите му 20 млн. годишно са потъвали от писането на учебници, които са съставяни от едни и същи хора всяка година. Те от своя страна пък били свързани с издателства и печатарския бизнес. Получавало се и така, че пишещите сами оценявали учебниците си, защото били свързани с министерството. "Това е затягане на кранче и естествено е, че Тодор Танев ще е неудобен", заключи професорът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2016 в 21:32

Досадникът Танев плещеще като ошашавен нечреноразделно,сякаш страда от словесна диария.

Него в Университета никой не го взема насериозно.
Той е бил член на БКП и едно празно тенеке,въздух под налягане,бивш преподавател по Диамат-библията на комунистите.

Баща му е бил член на ЦК на БКП, професор по хорово пеене и на трибуната на всеки комунистиески конгрес.
Той,ако не беше комунист,нямаше да го изберат за професор. Сега слаб министър и съветник на Премиера.
Пълен некадърник,но такива са на почит у нас.

31.01 2016 в 21:27

Досадникът Танев плещеще като ошашавен,сякаш страда от словесна диария.
Имайте предвид,че него в Университета никой не го взема насериозно.
Той е празно тенеке,въздух под налягане,бивш преподавател по Диамат-библията на комунистите.
Баща му е бил член на ЦК на БКП,професор по хорово пеене.
Че той,ако не беше комунист,нямаше да го изберат за министър,сега съветник-зер парите са му малко.

Пълен некадърник,но такива са на почит у нас.

31.01 2016 в 17:51

Кунева може да ръководи всичко в тази територия наречена България, защото тук абсолютно нищо не работи. Не се иска по-голям интелект от този на амеба, за да поддържаш нещата в коловоза. До уважаемите форумници, вместо да се присмивате на предния малоумник "ръководил" образованието ни. Да погледнем следващия избран и нека всеки си сложи ръка на сърцето и каже " Искрено вярвам, че кунева е човека, който ще направи най-доброто за умственото развитие на моето дете". Съмнявам се да успеете. Поздрави на всички!

31.01 2016 в 16:30

Танчо Ломоносов е вече бита карта - не занимавайте аудиторията с него. явно и съветниците на ББ са на квотен принцип.
фокусът е върху следващия.
дано кукувицата не успее да се нагнезди!
ей, това възпитаниците на ЦК са ненаситно племе, без значение на кой чучур са наредени, стига да тече, а не да капе.
за тях, това е девизът - да тече и да не спира да тече!

31.01 2016 в 14:46

Интересно, вездесъщия професор Танев толкова е бос по темите свързани с управлението на образованието, но относно финансирането не е и затова лаика Бойко Борисов го взима за съветник по икономическата част на проектите за 1 млрд. Знаем, че от кацата с мед трудно ще се откъснат търтеите. Да му мислят пчеличките! Но, има и един друг момент в целия този турлю гювеч, който буди у нас неяснота и недоумение. Кой предложи "автора" Робинзон Крузо? Дали секретаря на МОН или зам. министър Кастрева? Защото министър Танев дума не продума за издънката, която помогна за неговото отстраняване, пилигрима на мисълта Ваня Кастрева. Друг важен и не на последно място момент е, кой предложи робството да бъде заменено със "съжителство". Професора си прави оглушки и не ще да спомене конкретни имена. Но относно политическото назначение на пенкилера Кунева е прав. Нея я поставят за да може РБ да доограбят паричките, които идват по проекти от ЕС. И тук се заражда един сблъсък на финансови интереси между ГЕРБ и РБ. Ще стане много интересно, но за сметка на българското образование, на българската нация и на българските деца. Да ни е честит новият министър на образованието!

31.01 2016 в 13:08

Тодор Танев да се моли някой да не му извади партийното досие. Архивът на БКП в СУ още се пази и Танев го знае и затова се притеснява. Там може да се видят партийните препоръките за Амбициозния студент Танев да стане партиен член и комунист още в 3- ти курс. Могат да се видят прочувствените му мотиви защо иска да стане член на Комунистическата Партия. Разбира се не пропуска да спомене и партийното си семейство и произход, заради баща си проф.Ал.Танев, който беше Партийния симфония на всеки конгрес. Танев, кога стана демократ? Кога на стари години "откри" и еврейския си произход? Освен болни амбиции, прояви и малко достойнство и просто отърви публичното пространство от присъствието си и се скрий при Корман Исмаилов да четеш лекции за толерантността на Османската империя. Те затова плащат!

31.01 2016 в 12:09

Човека е точен.Да се махне оставката!

31.01 2016 в 11:10

Началникът му го уволнява публично, преди да си е дал труда да говори с него, а той продължава да му лиже задника и да се натиска.

А какво прави същия този "началник" тежкарски уволнил го без да говори с него по думите ви?! Първо, не го е уволнил, а преместил. Второ, не го сложил в някоя забутана службица например Агенция по архивите, а го е цанил за личен съветник!
Е как бе, как така този ваш началник не му вдява празната кратуна, че това представлява абсолютен нон-сенс?

31.01 2016 в 11:07

Друго си е професор - политолог, много ги разбира работите с политиката и управлението, каквото и да каже прав е, вярно и хлевоустата и тя като всички останали от пасмината на тиквоций велики - простака на републиката за всичко става и много я бива да краде и унищожава, няма равна по простотия и глупост другарката, голяма, лакома, лъжлива и ненаситна уста, специалистка по рИформите, от където мине трева не расне, екстра, радост и гордост за българската робска рая като боковица, криСталинка и останалите от "елита".

31.01 2016 в 10:39

Откъде го взеха тоя мухльо, срам за нацията е, а непрекъснато търси изяви.