Танев за Кунева иронично: Тя би се справила и със здравеопазването

OFFNews 31 януари 2016 в 09:01 8167 14

Танев за Кунева иронично: Тя би се справила и със здравеопазването

Госпожа Кунева е юрист и ще закачи нещата, където и да е. Би се справила и в здравеопазването. Това каза министърът на образованието в оставка Тодор Танев пред Нова тв. Той уточни, че се изразява иронично и добави, че въпреки професионалните качества на вицепремиерката, която беше предложена за негов наследник, "гражданите имаме основание да си кажем думата". 

Следващият министър на просветата трябва да се разбира със Съвета на ректорите, с БАН и с профсъюзите. Танев поясни, че е общувал с тях перфектно и иска и следващият министър да е такъв. 

Той каза, че при първа възможност ще подаде оставката си. Въпреки това смята, че започнатите дейности в министерството няма да могат да приключат без неговата намеса.

Професорът каза, че не знае напълно какви са мотивите за исканата му оставка. "Мога да подозирам, че е лоша комуникация на министерството с обществеността", поясни той и допълни, че основната атака по медиите не е била към него, а към "някои чиновници в министерството". "Действително имаше такъв момент", каза Танев.

Той смята, че темата с учебните програми е била пресолена от медиите. 

Професорът каза още, че една от причините да бъде атакуван, е че е опитал да "спре кранчето" в министерството. "В момента нещата стоят доста по близо до този 1.3 млрд. лв. и следващият министър трябва да затяга кранчето", каза Танев. По думите му 20 млн. годишно са потъвали от писането на учебници, които са съставяни от едни и същи хора всяка година. Те от своя страна пък били свързани с издателства и печатарския бизнес. Получавало се и така, че пишещите сами оценявали учебниците си, защото били свързани с министерството. "Това е затягане на кранче и естествено е, че Тодор Танев ще е неудобен", заключи професорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!