Танев: Няма да си подавам оставка, нямам аргументи

OFFNews 29 януари 2016 в 21:15 6760 5

Снимка БГНЕС

Аз няма да си давам оставката, ако не ми е поискана. Видях, прочетох вчера, но мисля, че това нещо става, когато например шефката на кабинета дойде при мен или ме извика. Аз ритуални танци на самоубийство както някои мои предшественици в други министерства правиха преди мен, няма да направя. 

Това заяви пред БНТ просветният министър Тодор Танев, чиято оставка беше поискана вчера премиерът Бойко Борисов "заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора". 

Изказването на Танев дойде и малко след като Реформаторският блок обяви номинацията си за нов министър на образованието - Меглена Кунева. 

На въпроса дали очаква Борисов да размисли за исканата оставка Танев посочи: "В никакъв случай. Аз си отивам така или иначе". 

Танев подчерта, че не смята да остава в кабинета, но няма да напусне сам, защото не вижда причина за това. 

"Аз да я напиша и да я подпиша и да я аргументирам... нямам аргументи. Искам да знам какви са аргументите - ще ми ги кажат", каза той. 

Министърът коментира още, че не е изненадан от исканата оставка. 

"Много добре знаете, че още от втория-третия ден започнаха проблемите с мен. Аз бях в окопна война поставен, сам, без никаква политическа поддръжка, тъй като в целия този кабинет аз бях единствен без политическа партия.", каза Тодор Танев и определи като "долни инсинуации" твърденията, че е представител на партията на Корман Исмаилов.

Той подчерта, че ще остави на наследника си една чудесна платформа, за да продължи реформите тъй, както са записани в програмата на правителството. 

За повода за искането на оставката му - новите програми по история, в които се говори за османска власт, съжителство и взаимни влияния между българи и турци, но не и за османско владичество, робство, иго, и дали има насочена атака срещу него Танев заяви: "Не може за шест дена да се обърне всичко срещу мен. Това е проект на министерството сложен най-честно на страницата на министерството оттук нататък за обсъждане, а не е решение, за което да се събират подписки в два града. Очевидно е, когато всички пишат едно и също, а след два дена пишат обратното, че има нещо, което не е наред".

Той отново посочи, че поставя много висока оценка на времето си като министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови