Quantcast

Танев: Няма да си подавам оставка, нямам аргументи

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 21:15 6068 5

Снимка БГНЕС

Аз няма да си давам оставката, ако не ми е поискана. Видях, прочетох вчера, но мисля, че това нещо става, когато например шефката на кабинета дойде при мен или ме извика. Аз ритуални танци на самоубийство както някои мои предшественици в други министерства правиха преди мен, няма да направя. 

Това заяви пред БНТ просветният министър Тодор Танев, чиято оставка беше поискана вчера премиерът Бойко Борисов "заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора". 

Изказването на Танев дойде и малко след като Реформаторският блок обяви номинацията си за нов министър на образованието - Меглена Кунева. 

На въпроса дали очаква Борисов да размисли за исканата оставка Танев посочи: "В никакъв случай. Аз си отивам така или иначе". 

Танев подчерта, че не смята да остава в кабинета, но няма да напусне сам, защото не вижда причина за това. 

"Аз да я напиша и да я подпиша и да я аргументирам... нямам аргументи. Искам да знам какви са аргументите - ще ми ги кажат", каза той. 

Министърът коментира още, че не е изненадан от исканата оставка. 

"Много добре знаете, че още от втория-третия ден започнаха проблемите с мен. Аз бях в окопна война поставен, сам, без никаква политическа поддръжка, тъй като в целия този кабинет аз бях единствен без политическа партия.", каза Тодор Танев и определи като "долни инсинуации" твърденията, че е представител на партията на Корман Исмаилов.

Той подчерта, че ще остави на наследника си една чудесна платформа, за да продължи реформите тъй, както са записани в програмата на правителството. 

За повода за искането на оставката му - новите програми по история, в които се говори за османска власт, съжителство и взаимни влияния между българи и турци, но не и за османско владичество, робство, иго, и дали има насочена атака срещу него Танев заяви: "Не може за шест дена да се обърне всичко срещу мен. Това е проект на министерството сложен най-честно на страницата на министерството оттук нататък за обсъждане, а не е решение, за което да се събират подписки в два града. Очевидно е, когато всички пишат едно и също, а след два дена пишат обратното, че има нещо, което не е наред".

Той отново посочи, че поставя много висока оценка на времето си като министър. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 13:48

Защо този продажен комунистически боклук не си покаже "трудовете"!!! Ето едн от тях: е е майтап. Научният труд
на проф. Тодор Танев – министър на бразованието:Отражението на Великата октомврийска социалистическа революция и ней-
ните закономерности в в музеите на България, 1978 г.
Тази родоотстъпна комунистическа сган, тази продажна гнида, този пълен идиот, да си завре дипломата и "научните степени", там където и слънце не огрявада!!! Да го пратят в Диарбекир да "СЪЖИТЕЛСТВА" с "братята турци"! И, като "посъжитества" някоя година, нека си каже, как се чувства, особенно след аналното "съжителство"!!!!

30.01 2016 в 10:56

Танев е "професор политолог в СУ"? Кои по време на социализма ставаха такива? Най-преданите подлоги на КГБ. Но Радан си го избра за най-десния "организатор на гражданското движение в РБ"! Да не говорим, че такъв субект не е особено легитимен в една политическа коалиция. Именно там бяха набутани всички агент-провокатори на Костов (сиреч Радан), начело с главния му корупционер от фонфация Демокрация Караджов. Какво още не е ясно? Днес, именно Караджов обвини в НС (изживявайки се като "народен съдия") всички от ГЕРБ за пазители на корупцията, понеже гласували не както той си мисли по закона за общ.поръчки. Когато законът е обсъждан и разясняван в комисията, Караджов ходил "по важни дела в чужбина" и не разбрал философията му. Срам и позор

29.01 2016 в 22:24

МРИ КУЧЕ ЕНИЧАРСКО.
МРИ БОКЛУК.
ИДВА РЕДА И НА ОНЯ ПЕШО БЕЛОТО.
МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА ПРОДАЖНИЦИ.
ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, УРОДИ БЕЗРОДНИ СТЕ.

29.01 2016 в 22:19

Поредното активно мероприятие в малката ни милиционерска страна мина. Не че господин професорът не се набиваше между шамарите непрекъснато с ненужни и необмислени изявления. Подобни грешки в академичните среди може и да минат, но милиционерите не прощават. Веднага се вадят думите от контекста и те слагат на въртележката.

29.01 2016 в 21:46

Достойно есть.