Свиленски: Изборният процес трябва да бъде обезпечен с честни и достойни хора

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2020 в 15:34 965 1

Изборният процес трябва да бъде обезпечен с честни и достойни хора, за да отстояват легитимността му. Това е приоритет номер едно на левицата.

Това каза зам.-председателя на парламентарната група на „БСП за България” и председател на Предизборния щаб на БСП Георги Свиленски по време на участието си в кръгла маса „Механизми за провеждане на честни избори в България“, организирана от ПП МИР, съобщиха от пресцентъра на БСП, цитирани от Фокус. 

Свиленски обясни, че българите заслужават управление, избрано по легитимен начин. "БСП през последните години е била последователна във вижданията си относно честността на изборите", подчерта той.

Социалистът посочи: „Идентифицирали сме важните проблеми в изборния процес, за да може да се случи това легитимно управление. Най-важните са: недействителни бюлетини, избирателните списъци-„мъртвите души” в тях, и на трето място – машинно гласуване. Машината е единственият гарант, че няма да ги има недействителните бюлетини“.

Категоричното заявление на Свиленски по време на форума бе, че отговорността за провеждането на честни избори трябва да се повиши от страна на всички участници в изборния процес.
Депутатът е категоричен, че трябва да се направи единен фронт.

Свиленски каза още, че констатирането на нарушения след края на изборния процес няма особено значение. „Когато е приключил изборният процес - това, че ще констатираш манипулации от камера, например, не означава много. Съдът ще констатира, че това е незначителна секция, която не влияе на изборния резултат.”

Председателят на Предизборния щаб на БСП Георги Свиленски отправи апел: „Всички заедно и обединени да отстояваме провеждането на честни и прозрачни избори”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови