Страхил Ангелов поиска задължителен преференциален вот

OFFNews 13 септември 2014 в 11:07 4383 3

Въвеждането на задължително преференциално гласуване чрез изборното ни законодателство поиска кандидатът за депутат от БСП и депутат от левицата в последното Народно събрание Страхил Ангелов.

"Листите трябва да бъдат просто имена, без номера, подредени по азбучен ред и хората задължително да си избират кандидат, за когото да гласуват. Който има най-много гласове, да бъде на първо място. В тази посока трябва да върви нашето изборно законодателство. Хората трябва да се научат, че имат възможност те да избират, а не партийните централи", заяви Ангелов в студиото на предаването "На светло" по Нова тв.

Ангелов, който демонстрира, че е един от противниците на бившия председател на БСП Сергей Станишев и хората около него, е поставен на неизбираемото 14-о място в листата на БСП в 23 МИР в София.

Подредбата и ръководството на партията той коментира с думите: "Ще видим дали съм аут. Аз не мисля така. 14-о място е добро. В момента изборното законодателство е такова, че има възможност за преференциален вот. Мисля, че повече хора ще го използват, не само в БСП.

Аз съм бил винаги въпреки апарата. Не съм обиден на партията за 14-ото място, партията какво е виновна? В нея има много честни и почтени хора и аз ги поздравявам, че са там въпреки всички недъзи, които се откроиха във времето. Но има клика, която ползва партията като марка и като влязат във властта, правят каквото си искат".

Ангелов подчерта, че думите му не се отнасят за сегашния председател Михаил Миков, който поел партията в много тежък момент и "няма да е честно да се изправим сега срещу него".

Моят лозунг е "Да спрем лъжите", обяви още Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!