Ангелов: В Народна република България нямаше да има такава градушка

OFFNews 08 юли 2014 в 20:31 19832 51

Защото някога в оная лошата Народна република България беше предвидено това нещо и то не се случваше. Имаше покритие на цялата страна, изстрелваха противоградни ракети, за да се брани земеделската продукция, както , разбира се, и градовете, и имуществото, и здравето на хората. Просто не мога да повярвам, докъде сме се докарали.

Това коментира пред агенция „Фокус” народният представител от БСП Страхил Ангелов.

Защо в 21 век се случи това нещо със София? Защо не бяха изстреляни противоградни ракети? На това трябва да отговори инж. Николай Николов – директор на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“, каза Ангелов.

Това е много сериозно застрахователно събитие – щетите въобще не са малки. Аз съм потресен, как може такова нещо да се случи в 21 век, подчерта той.

Попитан къде са отишли парите за противоградните ракети, Ангелов отговори: „Ами, да, резултатът е този. Извинявайте, обаче не става дума за стотици милиарди. Става дума за няколко милиона, които не би трябва да са проблем за една държава. Че аз не знам дали и в Африка им се случва такова нещо. София прилича на Бейрут заради няколко милиона лева. Това е, дотам я докарахме”.

Ангелов каза, че през всичките тези години са разпродадени немалка част от площадките за изстрелване на противоградни ракети.

По думите му, ракетите нямат покритие на цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!