Quantcast

Страхил Ангелов към надраскалите ПСА: Вие сте болни хора

Ивайло Анев Последна промяна на 11 септември 2014 в 09:09 8963 21

Страхил Ангелов

Социалистът и бивш депутат от БСП Страхил Ангелов определи като "болни хора" тези, които надраскаха Паметника на Съветската армия в София.

"Хората в света имат култура и не поругават паметниците си. Вие какъв паметник искате - на Адолф Хитлер ли? Паметници на Съветската армия има и във Виена, но там хората ги уважават", заяви социалистът в интервю за bTV тази сутрин.

Според него драскането на паметници било "PR акция" с цел предизборна агитация.

Марта Георгиева е кандидат за депутат от Реформаторския блок в 24 МИР в София.

"Аз мисля, че Марта става в 3:00 ч. посред нощ да драска по паметниците, за да я дават по телевизията", каза Ангелов.

"Това не е паметник на Сталин, а е в памет на жертвите на фашизма. Помислете, преди да го поругаете", обърна се той към Марта Георгиева, която беше задържана пред Паметника на Съветската армия, след като написа „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника. 

Георгиева, която също беше в телевизионното студио, отговори, че паметникът трябва да бъде премахнат, защото Съветската армия е окупационна за българската държава.

"Не е престъпление да напишеш международно признат правен факт за Съветската армия. Ние просто написахме "Окупатори" и това е историческата истина. МВР се държи като репресивен орган от времето на комунистическия режим", коментира Георгиева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2014 в 05:25

История (от гръцки: ιστορία — „проучване, познание, придобито чрез изследване“[1"> ) е хуманитарна наука, занимаваща се с изучаване на миналото, фокусирана върху човека и неговите действия, състояния, мирогледи, социални взаимоотношения и организации от миналото до наши дни. Резултатът от историческото изследване обикновено е систематичен наратив (разказ), излагащ и анализиращ поредицата от събития, като в някои случаи се опитва да търси и обективните причинно-следствени връзки, които ги определят.Защо тогава по дяволите сме против паметници, монументи, дори спомени от собствената ни история? Добра или лоша? Следващите поколения ще кажат.....

11.09 2014 в 18:38

Монументът на ОКУПАЦИОННАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ не е паметник - иначе е абсолютно правилно, че паметници не трябва да се събарят и оскверняват. Исторически факт е, че България е окупирана страна - военният трофей на Сталин - http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/28015-georgi-bozduganov-ot-1939-g-stalin-zapochva-politika-za-prisaedinyavane-na-ba lgrai-kam-savetskata-imperiya.html
Ако се вгледате по-внимателно в скулптурата, ще видите, че красавецът със шпагина е младият Сталин. Архивите на България са още в Москва и няма да бъдат върнати, защото са военен трофей. Нали така се постъпва с братските страни.
Нека по-често да показват измитите мозъчета като Страхил Христов и внукът на Георги Димитров и на БСП-то врагове не и трябват.
Между другото, още ли се чудите защо Станишев замина бързо за Брюксел. Ами защото на Путин му трябва там. Всъщност дава ли си сметка колко евродепутати има Путин в ЕП - избройте ги.
Работата е дебела и това се пише на нашата гърбина.

11.09 2014 в 18:33

През периода 1939-1944 г. се развива последователна политика от страна на Сталин, която има за цел присъединяване на България, под една или друга форма, към неговата империя. Поставянето на нашата страна под съветска доминация е част от по-мащабен план - установяване на контрол върху Босфора и Дарданелите чрез изграждане на съветски военни бази там. Проливите са отколешна мечта на всички руски царе от времето на Екатерина II. Още през 1940 г. Сталин се опитва да получи съгласието на Хитлер за въвеждане на Червената армия в България, като в замяна е готов да се присъедини към съюза на Германия, Италия и Япония. Тристранният пакт, създаден за преразпределение на света, е на крачка да се превърне в четиристранен. Хитлер не се съгласява да предаде България на СССР поради собствени геополитически съображения и избира пътя на войната. Сталин не се отказва, опитва се да сключи директен договор с Царя и правителството за създаване на военни бази на Българското Черноморие, правейки съблазнително предложение за присъединяване на нови територии към страната, доставка на стоки и финансови компенсации. Нещо повече, заявява, че тогава Съветският съюз ще се включи в Тристранния пакт и не възразява България да направи същото.

Сталин лично предлага по време на преговори с Великобритания териториите на юг от Бургас да бъдат дадени на Турция, а тези край западната ни граница - на Югославия.

Тези факти са добре известни на изследователите поне от 20 години, но за тях почти не се говори.

Георги Боздуганов: „България – военният трофей на Сталин”.

11.09 2014 в 14:28

Разбира се че маймуните ще защитават алкашите, та нали те ги произведоха в хора.
----
А иначе просто трябва да се построй паметник на генерал Иван Колев, та дори да е съвсем малък, рашняците ще се изпуснат и в железните си гащи!!!

11.09 2014 в 13:53

Човек трябва да е наистина сляп, за да не вижда начините и хората, водещи диверсионната война на Русия в България.

11.09 2014 в 13:51

Дали паметника трябва или не трябва да бъде там няма да коментирам, но тази сутрин, гледайки интервюто осъзнах, че ако Реформаторите искат да постигнат някакъв успех на предстоящите избори, трябва да я скрият тази Марта от очите на хората...

11.09 2014 в 12:50

Червеният неандерталец, който погрешка е заменил ямурлука си с костюм, незнайно защо винаги и постоянно е изваждан като контрапункт от медийните ТВ редактори на всеки събеседник или участник в телевизионно предаване, който по една или друга причина не споделя архаичните комунистически идеи и позиции! Днес същият този перманентен "събеседник" беше подкрепен и от интервю на живо пред противния на половин България монумент на окупационната съветска армия, не от кой да е, ами от самият пряк наследник на Гошо Тарабата, който имаше не по-малко пародиен облик от своя дядо, окичен с тениска на IRON MADEN и с вид на следнощен гуляйджия, прекалил с мастиката, който не се посвени в прав текст да честити "победата" по думите му, на великият руски народ в Донецк и Луганск над омразните "киевски фашисти" и бандеровци! Ето такива "хора" се канят да стават депутати от "реформираната" БСП, на които ако още сега някой им даде власт и пушка в ръката, няма да се поколебаят да я използват на мига, срещу драскачите по светинята им!

11.09 2014 в 12:38

Паметника във Виена са го построили още докато съветските войски са окупирали Виена. А какво са причинили на виенчани едва сега започват да си признават! Но паметника не е на армията "освободителка", а на техните убити войници. Нека другаря лъжец не ни залива с позитанска помия!

11.09 2014 в 12:24

Хората във Виена гледат настрани и казват с ирония "Това е паметникът, който руснаците сами си построиха". Но животът във Виена е много приятен и предлага толкова много други гледки.

11.09 2014 в 12:15

Аз например искам паметник на Българската армия. Такъв има ли някъде в София?