Quantcast

Станишев: Подкрепяме Юнкер за председател на ЕК само ако отстоява приоритетите ни

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2014 в 10:20 1650 3

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент трябва да подкрепи предложения от ЕНП Жан-Клод Юнкер за поста на председател на ЕК само ако отстоява приоритетите им.

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на заседание на групата на социалистите и демократите, което се проведе в Страсбург. 

Станишев обясни, че основните приоритети са 5 и посочи като първи "разширяването на младежката гаранция, така че тя да обхване и хора до 30-годишна възраст, разширяване на бюджета и обхвата й".

Президентът на ПЕС заяви, че очаква от кандидата да поеме ангажименти за амбициозен план за инвестиции в икономиката на ЕС за 200 млрд. евро, което от своята страна да доведе до икономически растеж и нови работни места.

„Комисията трябва да развие и програма за нова  европейска индустриална политика, да се подкрепят иновациите и разкриването на малки и средни предприятия”, допълни той.

Станишев посочи и необходимостта да се гарантират правата на жените и равенството между половете в политически, икономически и социален аспект. Като пети основен приоритет той посочи и въвеждането на социални мерки, които да подобряват условията на работа за работниците. 

„Важно е Юнкер да включи тези приоритети. В същото време трябва да изискваме от ЕК те да бъдат наистина включени в програмата и”, обясни Станишев. 

Той припомни, че преди 5 години ПЕС е застанала зад идеята, че трябва партиите да се явяват с общ кандидат на европейските избори и именно социалдемократите са наложили на другите политически семейства да излъчат свои общи кандидати. Лидерът на европейските социалисти подчерта, че най-важното е, че всичко е публично и няма властови сделки, а има ясни ангажименти от кандидата Юнкер за промени в програмата, в съдържанието и приоритетите на ЕК.

„Не е важно само какъв ще бъде резултатът от гласуването, но и как ще започне работа новият парламент и как ще изглежда групата ни политически и каква е перспективата. Трябва да започнем да работим за следващите избори от сега”, заключи Сергей Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 11:35

Невероятно глупаво изказване на Станишев и противоречи изцяло на "лявата" линията на БСПq че строи социална държава. По което се разбира, че социалистите не са по различни от консерваторите-те са същите десни неолиберали, щом подкрепят неолиберал като Юнкер, чийто страна Люксембург е данъчен рай и убива социалната държава на Европа. Представителят на страна"Банков рай без данъци" и неолиберал Юнкер стана председател на ЕК. Това е поредната подигравка на европейските неолиберали с европейските граждани и тяхната социална държава. Четете нашия анализ ВРЕМЕ Е ЕВРОПА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ОПЕКАТА НА САЩ ,ще го намерите в Гугъла и страниците на ideyazabulgaria.org

16.07 2014 в 11:32

Представителят на страна"Банков рай без данъци" и неолиберал Юнкер стана председател на ЕК. Това е поредната подигравка на европейските неолиберали с европейските граждани и тяхната социална държава. Четете нашия анализ ВРЕМЕ Е ЕВРОПА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ОПЕКАТА НА САЩ ,ще го намерите в Гугъла и страниците на ideyazabulgaria.org Невероятно глупаво изказване на Станишев и противоречи изцяло на "лявата" линията на БСП че строи социална държава,По което се разбира, че социалистите не са по различни от консерваторите-те са същите десни неолиберали, щом подкрепят неолиберал като Юнкер, чийто страна Люксембург е данъчен рай и убива социалната държава на Европа.

15.07 2014 в 10:35

... наглеца станишко е "учено" от доган дупе...

... хахахахахаха

... и ся пробва да продава "наученото" е европарта!

... хахахахахаха