Quantcast

Мая Манолова: Станишев не е в позиция да посочва наследник

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2014 в 19:42 6809 15

:Мая Манолова

Лидерът в оставка на БСП Сергей Станишев не е в позицията да посочва свой наследник (той посочи министъра на икономиката и енергетиката в оставка Драгомир Стойнев).

Това обяви социалистката Мая Манолова в интервю за БНТ, която ще се кандидатира за председател на Столетницата.

"Станишев посочи своя фаворит, което е доста неуместно за партия като БСП. На хала, на който се намира партията в момента това е наистина доста неуместно. Когато сме катастрофирали челно 8 пъти, трябва да се търси не приемственост, а промяна", коментира Манолова.

Тя смята, че трябва реална промяна и излизане от статуквото - такова по думите й ще бъде избирането на нов лидер по честен начин.

"Крайно време е да си признаем хала, до който се докарахме заедно, защото с действията си през последните години изгонихме непослушните, отблъснахме интелектуалците. Това трябва да се промени", смята Манолова. 

Личният й мотив да се кандидатира за лидер на БСП бил емоционален: „Моята партия е в сърцето ми и е нормално, когато взема подобно решение, да бъда водена от емоционални съображения. Трябва да върнем БСП на пътя на победата и да я изправим на крака. Истинската битка ще бъде на 5 октомври, когато предстоят парламентарните избори".

Тя обясни, че е заложила на 4 основни неща в своята платформа - идеите, хората, организацията и четвърто - почтеност. "Срещата на компетентността с почтеността е нужно като публично поведение и подбор на хора. Почтеност означава и липса на зависимости. Участието в политиката е крайно време да се превърне в служене на хората. Избрани сме от хората", припомни депутатката от левицата.

Според нея кандидатите за председателския пост, от които членовете на Столетницата ще избират на конгрес на 27 юли, ще са много.

Наскоро и Корнелия Нинова обяви, че ще се кандидатира. Георги Кадиев, който се отказа от депутатското място в знак на протест срещу отказа на Станишев да подаде оставка след евроизборите, каза, че ще се бори за лидерския пост, ако структурите го номинират и ако наистина искат промяна.

Мая Манолова призна, че при последната година на управление е липсвала прозрачност и затова се е стигнало до този лош финал.

"Признавам, че отношенията ни с ДПС, които имаха смисъл в началото на този управленски мандат, бяха дискредитирани заради липса на прозрачност и откритост.

Ако нещата бяха ясни, открити, почтени, щеше да има друг финал", каза Манолова. "Не разбрах защо се стигна до този финал с ДПС. Ако искаме в БСП да се върнем в партия, която побеждава нашите леви идеи да се превръщат в леви политики", обясни тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2014 в 14:49

Мафия Общова признала че през последната година липсвало прозрачност в партията и затова се стигнало до този лош финал.А от половин година дърдореше че в БСП всичко е прозрачно а не като в другите партии, например ГЕРБ!!И отношението с ДПС заради които са на власт биле дискредитирани заради прозрачност и откритост!Лъгаха та лъгаха червените боклуци и стигнаха до роене, разцепление, разбиване и самоунищжаване и самоизяждане.

15.07 2014 в 11:27

Това обяви социалистката Мая Манолова в интервю за БНТ, която ще се кандидатира за председател на Столетницата.

Божеееееее,цялото БНТ ще се кандидатира за председател,как ли ще се редуват да ръководят??

15.07 2014 в 01:19

ХА! КОСТОВИТЕ ТЪМНОСИНИ УРУСПИЙКИ ПИШАТ МИНУСЧЕ! КАК ГИ ХВАНАХМЕ САМО!

15.07 2014 в 01:01

Понеже тая Мая ми е симпатична, - ей така:) И понеже виждам и чувам че е решила да се принесе курбан-пача на БеСеПе-то и реших с този малък тест да и помогна, социологически, политологически и дори микробиологически ако трябва, надявам се да ме резберете правилно:) Иаберете правилния отговор, отговорете, коментирайте, тя, тая Мая ги следи тез неща:) И така вместо да чете кънчовците, Вкисната Достенкина Мама-сводница, Лошата Буруджийка с Чугунените Очила и други мошеници ще разбере нещата на къде вървят :)))

1. Манолова се носи често в жълто защото
а. Има жълтеница
б. Ще я преебе пелтек с жълто около устата.
в. Чете основно жълтата преса
г. Самата тя е една жълта новина
2. Мая Манололова може на изборите за Капо ди тути Капи на БеСеПе-то:
а. да изпее три куплета от "Жълтата Подводница".
б Да изпие три чаши жълта лимонада.
в. Да изяде три жълъка (кокоши)
г. Да изпие една студена вода
3. Мая Манолова е:
а. Социалистка
б.Комунистка
в. Маникюристка
г. Нищо от изброеното
д. Капиталистка
4. За Мая Манолова Социализма е:
а.Социалдемокрация
б.Плутокрация
в.Имам-Баялдъ
г.Галимация
5. За Мая Манолова Жълтото е:
а. "Жълтото е новото Червено!"
б.Цвета на корабните флагове при чума или друга зараза на борда.
в. Нещо като "Жълтата фланелка"
г. Нещо като "Жълта книжка"
6. Мая Манолова може да:
а. Чете
б. Пише
в. Пише закони
г. за "в" не е обезателно "а" и "б"
7. Мая Манолова може:
а. Да кара кола
б. Да кара колело
в. Да кара през просото
г. Да кара влака (да чукнем на дърво:))
8. Мая Манолова е:
а. Станишев в прашки
б. Луканов - изрусен
в. Дудучето в комбинезон (и сутиенче:))
г. Костов в джемпърче и пола.

полковник©

14.07 2014 в 23:08

Е как ще сте изгонили интелектуалците бе? Сашето Симов? Волгин? Тия какви са? хахаха пък и самата МаяМа е върха на ентелегенцията ...

14.07 2014 в 22:51

Мая Манолова и почтеност? Хехе.
Тая курва лаеше през последните няколко години посланията на същия този Станишев, срешу когото сега е удобно да проявява съвест. Допуснали били грешки. Да кажа и аз - га яди кифтетата ни рива. Пълна порнография в самата партия, та от там и какво управление може да се очаква. Единствено Кадиев има някакъв шанс да промени нещата, но вече и в него силно се съмнявам. Така де, дори не съм ляв по убеждения и не ми пука особено, но пък е хубаво да има качествена опозиция като коректив. В следващите 100 години може и да се случи в България.

14.07 2014 в 21:59

Ако някой направи клипче с изказвания на Манолова през последната година, ще се получи не по-малко шизофренично от такова със Станишев или Бареков. Но непрекъснатите лъжи и манипулации в един момент просто унищожават автора им. И тогава за него става страшно - никой не ги слуша.

14.07 2014 в 21:25

"Избрани сме от хората" :D:D:D
Интересно как се сещат за това само преди изборите, но не и през останалото време...Предлагам Серго, Мая и Миков (а и ПОЧТИ всички други депутати) да бъдат изритани от политическата сцена, да им се отнемат всички имоти и активи и да ги оставим на минимална работна заплата до второ нареждане.

14.07 2014 в 21:00

добре де,на столетница не и ли се полага нЕкой левент като дъбов,примерно..звучи надървено..или като рекох това се сетих за дърева(пиргова си остава прикрит началник шаб )..Боже,колко кадри има у тази партия,Боже ..с лопата да ги ринеш (и сите на боклуко ).."НЕ цапайте кюреко...,"нЕкой си изкряска...

14.07 2014 в 20:42

Най-добре като виното- полегнала и добре затаена!