Станишев: ГЕРБ е партията на Цветанов

Зорница Яхия 25 февруари 2014 в 15:47 3682 11

Сергей Станишев, лидер на БСП.

Ясно е вече, че ГЕРБ е партията на Цветан Цветанов и Бойко Борисов е изцяло зависим от него. Това обяви на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев по повод резултатите от конгреса на ГЕРБ.

Той определи Борисов като "фасадата", а Цветанов - като "съдържанието" на партията. "Колкото и Борисов да иска да се освободи от воденичния камък, не може. Те са едно цяло", коментира още лидерът на социалистите.

Пресконференцията на БСП се съсредоточи върху ГЕРБ. Отстраняването на ГЕРБ от властта е приоритет за БСП и всяка кооперация от други партии с ГЕРБ се счита като вреда на държавата, уточни Станишев. 

Времето на Борисов и Цветанов бе описано като "мракобесно време", докато Орешарски бе похвален за постиженията на кабинета досега - "Орешарски свърши много".

Социалистът не бил изненадан от отцепването на земеделеца Румен Йончев от парламентарната група на Коалиция за България.

Той ме информира, но не смятам, че е коректно спрямо КБ, в крайна сметка той стана депутат, благодарение на коалицията, каза още Станишев.

Лидерът на БСП призна, че кворумът в парламента все повече ще зависи от независимите депутати и прогнозира, че техният брой ще се увеличи, но не за сметка на БСП, а на ГЕРБ.

На въпрос какво смятат в ПЕС за движението на Георги Първанов АБВ, Станишев отговори: "Повечето в ПЕС не се чували за АБВ и едва ли след изборите ще чуят за тях". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!