Станишев: БСП е единствената ясна партия с кауза и идея

OFFNews 09 февруари 2014 в 20:38 4408 19

Сергей Станишев
Сергей Станишев

БСП много пъти е била атакувана и удряна. И през последните месеци е така. Викали са ни „червени боклуци”. Само че ние имаме нещо повече от лични отношения, симпатии, антипатии, и това е кауза. БСП е единствената ясна партия с кауза и идея. Затова е оцеляла, затова вървим напред, заяви пред БНР Сeргей Станишев. 

Станишев е категоричен, че "няма и един раздел от ангажиментите на БСП, който да не е придвижен напред, по който да не се работи."

Ние се обърнахме преди изборите към хората: „Ще направим това и това за четири години, за един мандат“. Да не говорим за това, че толкова много неща реално са изпълнени, особено в социалната сфера, а това беше водещо в нашите ангажименти, каза още лидерът на БСП.

В тази връзка той посочи възстановяването на Швейцарското правило за пенсиите, увеличението на парите за майчинство, за отглеждане на деца, за подпомагане на хората, които са бедни, като енергийно подпомагане, както и възстановяването на данък общ доход на хората с ниски доходи – 340 лв., което, по думите му, е фактически промяна на плоския данък.

Много е нелепо и смешно, и жалко, когато хора, които бяха срещу първия демократичен, по волята на гражданите референдум, днес да се представят те като защитници на идеята за референдум. Говоря и за президента Плевнелиев, говоря и за Бойко Борисов, говоря и за маса други публични, медийни фигури, които питаха „За какво ни е референдум за „Белене”? Хората не могат да се ориентират, хората нямат познание по този въпрос”, каза лидерът на БСП.

Той допълни, че "днес същите тези хора хвърлят идеята за не по-малко сложни въпроси, като например електронно гласуване, което, по думите му, има изключително много технология, от гледна точка на няколко ключови въпроса за изборите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки