Според Татяна Дончева бурята Магнитски отнася ГЕРБ и партията на Божков

OFFNews 06 юни 2021 в 10:49 6906 3

ГЕРБ носи цяла отговорност за лицата, потърпевши по закона "Магнитски". Имаме "Магнитски бури", първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря са политическият проект на Васил Божков. 

Това каза Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!", по БНР. Няма никакво значение как партия "Българска пролет" ще се яви на изборите. Г-н Божков е достатъчно разумен човек, за да влага пари в нещо, което ще бъде отнесено, каза още Дончева. 

"Политическа партия ГЕРБ носи отговорност не само за Александър Манолев, който беше заместник-министър, но и за Делян Пеевски и за Илко Желязков, който по времето на цялото тяхно управление беше ключова фигура в енергетиката, в държавния резерв и накрая го направиха заместник-шеф на ДАТО", категорична бе Дончева. 

По думите ѝ санкциите на САЩ са не само знак към българската държава, но и към частните субекти, които имат общи проекти или смятат да сключват сделки с лицата и компаниите, които са осветени. 

"ДПС си даваха сметка, че трябва да минат един период на химическо чистене. Това си личеше по тяхното поведение в 45-ия парламент", коментира още Дончева.

Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в 46-ото Народно събрание. Нашите акценти са сложени върху разграждането на модела "Борисов", което не е проста и лесна работа. Консолидацията в партията сега се случва по-леко, листите са общо взето уточнени, с малки добавки, допълни Дончева. 

Проблемът със съставянето на правителство в 45-я парламент беше, че Има такъв народ не бяха в състояние да предложат кабинет, каза тя. 

"За да бъде разграден моделът на ГЕРБ ще трябва да има парламентарно мнозинство. Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната - ИМВ, ДБ и ИТН. Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и други сили. Дори да стигне това мнозинство, ще трябва да се търсят сериозни експерти, каквито в България не са под път и над път. Може да се ползват и министри от служебното правителство", коментира още Дончева. 

Тя подчерта, че партиите на статуквото БСП и ДПС могат да нямат интерес от участие в правителство, но да имат законодателни искания, които да бъдат обсъдени и уважени от партиите на промяната. Социална проблематика има и при нас, ние също сме заложили увеличение на пенсиите, реформата на съдебната система, закриване на специализирания съд и прокуратура, включва БСП и ДПС - не задължително да подкрепят всичко, но дава база за по-широка база на консолидация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

07.06 2021 в 11:21

те така....няма значение кой го е предложил,по-важно е кой го търпя и цоцаше от него и за него(КТБ) в продължение на десет лета....желателно е герберастката паплач да се не обажда....много сгазихте лука,та чак нищо не остана....
 
X

Да помогнем на украинските деца!