Социолозите да си гледат тяхната работа, съветва Нинова

Лидерът на БСП не приема резултатите от последните социологически проучвания

Ружа Райчева 12 април 2024 в 11:56 1948 2

Корнелия Нинова в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не приема резултатите от последните социологически проучвания. На брифинг в парламента тя заяви, че БСП са единствената алтернатива на модела ГЕРБ и превзетата държава и посъветва "социолозите да си гледат тяхната работа". 

Последните социологически проучвания на "Галъп интернешънъл болкан" и "Маркет Линкс" класират БСП на пето място в моментната снимка за електоралните нагласи за Народното събрание. "Галъп" дава на БСП 10,5%, а "Маркет Линкс" - едва 8,7% от твърдо заявилите, че ще гласуват. 

"Малко сме объркани. В един и същи ден излизат две проучвания, които дават разлика за едни и същи партии в рамките на 2-4%. Включително и при нас", коментира лидерът на БСП Нинова. 

По думите ѝ БСП си върши работата - да бъдат последователни, принципни и единствената алтернатива, която досега не се е поддала на превзетата държава и модела ГЕРБ. 

"Това е работата ни - тези наши послания да стигнат до хората възможно най-много. А социолозите да си гледат тяхната работа", заяви Нинова.  

По повод одобрението на Бойко Борисов за Георги Гвоздейков за шеф на предизборния щаб тя каза, че това е доказателство, че кабинетът "Главчев" е на лидера на ГЕРБ и той им нарежда какво да правят. Нинова напомни, че БСП от първия ден твърди, че това е политическо правителство на ГЕРБ. "Да се оправят. Ние сме абсолютна алтернатива на това, което се случи", каза тя. 

Нинова обяви приетото решение за великденски добавки от 100 лв. за пенсионерите под прага на бедност за несправедливо, защото всички пенсионери трябва да бъдат подпомогнати. БСП настояваше останалите пенсионери да получат по 50 лв. надбавки, но предложението не се прие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

12.04 2024 в 16:29

Баба Корни какво иска? Всяка социологическа агенция да дава един и същи резултат ли? Много комунистическо.
И "да си гледат работата". Ами това им е работата, ма! :)

345

1

Джендо Джедев

12.04 2024 в 12:14

Тая леличка вместо да е щастлива, че й дават над 10%, мрънка.

А иначе на социолозите работата им е точно да правят такива прогнози, тая какво иска - да продават дюнери ли? :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки