Смяната на Бокова с Георгиева не е в дневния ред на правителството утре

OFFNews 12 септември 2016 в 16:34 4816 3

Смяната на Бокова с Георгиева не е в дневния ред на правителството утре

Снимка БГНЕС, архив

Смяната на българската кандидатура за генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН) не фигурира в дневния ред на правителството, което ще заседава във вторник. Не е изключено обаче такава точка да бъде внесена извънредно. 

По-рано днес вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира, че настоящият български кандидат Ирина Бокова се е представила неубедително. Бокова беше класирана на пето място след четвъртото неформално гласуване, което е най-слабото ѝ представяне до момента. "Показаните резултати дотук показват, че има реакции срещу Бокова", коментира тя в сутрешния блок на Нова тв. 

По-рано през деня от ГЕРБ намекнаха за планове за смяна на кандидатурата, след като от няколко дни се носят слухове, че кандидатурата на Бокова ще бъде сменена с тази на еврокомисаря ни Кристалина Георгиева.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като регистрира партията за кандидат-президентските избори в ЦИК, днес обяви: „Аз предполагам, че в предстоящите дни може би ще има определени новини, но в каква посока - нека да изчакаме все пак министър-председателят и Министерският съвет да вземат своето решение”.

Въпросът беше коментиран и от Европейската комисия. 

"Кристалина Георгиева все още е част от Европейската комисия. Тя е много важен член на екипа, отговаря за десетина служби на институцията и върши изключителна работа", каза говорителят на ЕК Александер Винтерщайн, помолен да коментира изявление в Туитър на шефа на кабинета на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер Мартин Зелмайер.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

3

OTBPAT

12.09 2016 в 17:33

Тереза Мей по-скоро :)

14057

2

morkoff

12.09 2016 в 17:23

Ако се обади Меркел ще стане.

15614

1

OTBPAT

12.09 2016 в 16:57

Трудно е да се одупиш едновременно на И и З :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!