Брюксел: Кристалина Георгиева все още е при нас

OFFNews 12 септември 2016 в 15:44 5900 4

Снимка БГНЕС

Половинчато потвърждение за очакваната номинация на вицепрезидента на Еврокомисията Кристалина Георгиева за кандидат на България за генерален секретар на ООН дойде от Брюксел.

"Кристалина Георгиева все още е част от Европейската комисия. Тя е много важен член на екипа, отговаря за десетина служби на институцията и върши изключителна работа", каза говорителят на ЕК Александер Винтерщайн, помолен да коментира изявление в Туитър на шефа на кабинета на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер Мартин Зелмайер.

В социалната мрежа той написа::

"Това би била голяма загуба за Еврокомисията, но Кристалина Георгиева би била силен генерален секретар на ООН и би накарала много европейци да се чувстват горди. Това би бил и силен знак за равенството на половете."

Иначе днес Винтерщайн отказа да коментира медийните спекулации по темата. 

"Туитът на г-н Зелмайер изразява споделеното широко мнение сред хората, които са имали предимството, честта и удолоствието да работят със заместник-председателя на ЕК. Всички ние сме имали възможността да се насладим на нейния изключителен талант и богат опит. Председателят на ЕК също преди време направи подобна оценка. Туитът повтаря мнение, вече изразявано от Юнкер и споделено от всички, не само в Брюксел, по отношение на изключителните качества на Георгиева. Всеки, който работи с нея, споделя това мнение", посочи говорителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

12.09 2016 в 16:28

Кр.Георгиева е по-полезна на поста,който заема в момента, а Бокова отдавна трябваше да си даде отовод.

20374

2

Стринка Минка

12.09 2016 в 16:06

Брюксел: Кристалина Георгиева все още е при нас.

А така, задръжте на положение.

15614

1

OTBPAT

12.09 2016 в 15:55

По-важното е да фучнат Бокова :)