След аферата с горивата кабинетът уволни шефа на института по метрология

OFFNews 23 септември 2015 в 13:26 4512 1

Правителството освободи от длъжност председателя на Българския институт по метрология Димитър Станков. На поста временно е назначен досегашния заместник на Станков Паун Илчев.

Промяната се прави предвид необходимостта от укрепване на административния и ръководен капацитет на института, уточняват от правителствената пресслужба.

Ръководството на института беше взето на прицел от премиера Бойко Борисов, след като беше направена ревизия на бензиностанциите в страната. Той поиска от министерството на Божидар Лукарски цялостен анализ за броя на работещите в института, както и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и за заплатите, които взимат. Според Борисов двете институции са създадени "за да няма всъщност пломби". 

Паун Илчев, в момента заместник-председател на БИМ, притежава богат управленски опит и умения, познава както административните, така и законодателните процедури в областта на контрола на пазара на стоки и услуги, съобщават от правителствената прессбужба.

Българският институт по метрология е специализиран орган, второстепенен разпоредител с бюджет към Министерство на икономиката. Институтът подпомага органите на държавната власт при осъществяване на техните правомощия по въпроси, свързани с измервания. Провежда метрологични изследвания и предоставя услуги, свързани с измервания и със средства за измерване, в области от обществен, научен и икономически интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови