Славов: Стига данъчен произвол

OFFNews 02 октомври 2015 в 16:00 2551 0

Депутатът от Реформаторския блок Петър Славов

Народното събрание гласува прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).

Два от законопроектите бяха внесени от Министерски съвет, а третият от народния представител от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов.

В своите предложения Петър Славов предвижда защита за жалбоподателите по данъчни актове, като тяхното положение няма да може да бъде утежнявано при нова ревизия. Последното често е факт, като основния принцип за „неутежняване положението на жалбоподателя“ не се спазва от недобронамерени представители на данъчната администрация.

„Гласувахме и още 2 законопроекта за изменение и допълнение на ДОПК, предложени от Министерски съвет. Признавам си, че с огромно усилие и след изрично уверение от председателя на Бюджетната комисия подкрепихме тези текстове, но с изрична уговорка, до второ четене всички спорни клаузи ще бъдат премахнати", заяви Петър Славов.

В това число реформаторът включва "данък уикенд“, отпадане на абсолютна давност – т.е. безкрайни данъчни ревизии за нарочени лица, „изискването на обяснения на място“ от ревизираните субекти, отпадането на публикуване в Интернет на съобщенията на данъчната администрация и други спорни предложения в новия закон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови