Слави Трифонов лично поканил Кирил Петков да остане в кабинет на ИТН

Служебният министър благодарил за поканата и уточнил, че не гони постове, обяви Петков

OFFNews 28 август 2021 в 14:08 6116 4

В кабинета ми дойде член на "Има такъв народ" и каза: "Много харесваме работата ви като министър. Много харесвам работата на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов (председател на парламентарната група на ИТН - бел. ред.), защото аз много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН". Беше направена втора среща, Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: "Бих се радвал да продължите като министри. Ще ви направя среща със Слави Трифонов".

Това разказа служебният министър на икономиката Кирил Петков в кратко интервю пред бТВ по повод твърдението на шоумена пред БНТ, че двамата министри са се самопредложили да останат в кабинет на ИТН.

"Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев първо дойдоха при нас. Те дойдоха при нас и казаха, че искат да останат, ако е възможно, в следващото правителство. Те не бяха още се качили на този гребен на вълната на одобрението и симпатията. Дойде Кирил Петков, защото го поканих да говорим. Аз му казах, че той трябва да продължи да бъде част от следващо правителство, защото се справя добре. Той каза, че Асен Василев трябва да бъде министър на финансите. Аз казах, че ние ще определим министъра на финансите, а Василев може да бъде министър на европейските пари. Започнаха разговори с Кирил Петков и Асен Василев. Петков започна да има ултимативно поведение. Аз не съм привърженик на ултимативното поведение, затова преценихме, че няма да се разберем и така и не се договорихме", обяви Трифонов вчера.

Според версията на Петков е имало среща със Слави Трифонов в неговия кабинет. Шоуменът му казал: "Кириле, бих се радвал да си министър".

Петков благодарил за поканата, но допълнил, че за него много важно е да се свърши работата. И уточнил, че не гонят постове.

Кирил Петков не назова по име първият представител на ИТН, който се е появил да ги кани за министерски постове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

4

офф0

28.08 2021 в 18:47

не бил привърженик на ултиматуми

да се смее ли човек или да плаче

11300

3

yoghurt

28.08 2021 в 16:09

Някой да ми обясни защо в сегашният парламент няма да има правителство. Имаме три партии, които искат, и една, която уж го иска, но вече два пъти саботира процеса . “Или ще приемете моя психопат, или няма да ви подкрепям аз” - това е австралопитешка естетика на човек, който е останал в своето развитие в годините на детската градина. - “Дай си ми количката, на̀ ти парцалките. “ Просто, не мога да разбера, защо нямаме правителство, при математическо събрано необходимото мнозинство от партиите, които не искат мафията на власт... Слави се оказа един болен Волен... Явно със задача да разцепи протеста и да вурне Бойко...
 
X

Подкастът на OFFNews