Симеонов оповестява резултатите от проверките по заведенията в Слънчев бряг

OFFNews 14 август 2017 в 08:59 4508 1

Симеонов оповестява резултатите от проверките по заведенията в Слънчев бряг

Координационен съвет по туризъм свиква в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. На съвещанието ще бъдат оповестени резултатите от проверките в Слънчев бряг през изминалите дни. Предупреждението за тях беше отправено още преди месец, съобщава БНТ.

След като в заради високи децибели беше затворена една дискотека, други увеселителни заведения в централната алея намалиха звука. Измерванията в откритите плажни заведения показват многократно превишаване на нормите за шум. Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда установиха още нарушения на финансовата дисциплина.

От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори. Проверките обаче предизвикват недоволството на гостите в най-големият ни морски курорт.

От двете заведения - "Оксижен" и "Бедруум" опровергаха тази информация, като се позоваха на протоколите от проверката. През уикенда Валери Симеонов беше освиркан от персонала и клиентите на дискотека "Оксижен" в курорта. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

senester

14.08 2017 в 15:32

И защо пък да няма ред в курортите? Или така са свикнали с годините- плащаш си и не те закачат. Какво лошо има да не се боиш да си поръчаш питие или да хапнеш. Кой от гостите би имал против да успее да се наспи,понеже е в отпуска и е дошъл да си почине