Сидеров свали знамето на ЕС в парламента и отказа да говори с ГЕРБ (снимки)

OFFNews 18 октомври 2014 в 13:10 11410 99

Снимка Сергей Антонов

Сидеров свали знамето на ЕС в парламента и отказа да говори с ГЕРБ

„Атака” няма да се появи на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство. Имал съм горчив опит с ГЕРБ, лъгали са ме в очите, заяви Волен Сидеров.

Преди изявлението за медиите Адриан Асенов от "Атака" попита Сидеров дали може да махне знамето на ЕС , което стои до трибуната за пресконференции, заедно с българския национален флаг.

След като Сидеров му разреши, Асенов премести знамето от трибуната и го свали на земята. Наложи се служител в НС да изправи флага повторно.

Моите колеги досега се опитваха да се свържат с представители на ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова, както и с пресаташето. Те не си вдигаха телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават тяхното виждане да няма медии на разговорите, каза Волен Сидеров.

По думите му тези консултации са показали, че нямат никакъв смисъл, схемата била ясна: управление ГЕРБ-Реформаторски блок - Патриотичен фронт с тайната подкрепа на ДПС.

Докато правителството е полезно за САЩ, ще го държат на власт, каза Волен Сидеров.

Според него стратегията на ГЕРБ е да "додрапа" до 2016 г., когато ще има президентски избори и целта на Бойко Борисов е да се кандидатира за държавен глава.

При появяването на преговорния екип на ГЕРБ на трибуната за пресконференции Цецка Цачева веднага поиска знамето на ЕС да бъде върнато на мястото му.

Фактът е факт - провалени са консултациите между ГЕРБ и Атака, обяви и Цачева.

Това е неуважение както към избирателите на "Атака", така и към българската демокрация, допълни Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Цачева уточни, че в поканата на ГЕРБ, изпратена до всички политически сили, се предлага предварително да заявят претенциите си, ако имат такива, както в случая с началния час на срещата с БСП.

Условието на "Атака" консултациите да бъдат открити за медиите е неприемливо, защото е нарушение на мандата, който имаме от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, обясни Цачева.

Румяна Бъчварова добави, че са имали въпроси към "Атака", свързани с подкрепата за управлението "Орешарски": "Защо и каква беше цената на негласната подкрепа, осъзнават ли, готови ли са да носят отговорност за последствията от това управление и как да я носят?"

От ГЕРБ искали да знаят и дали "Атака" са за продължаване на евроориентацията на България. Такива, които са срещу, нямат място да управляват с ГЕРБ, категорична беше Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!