Сидеров дойде на "Дондуков 2", но отказа да влезе при президента

OFFNews 23 февруари 2015 в 15:29 5530 17

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Волен Сидеров

"Атака" няма да участва в консултациите с президента Росен Плевнелиев, защото не виждаме никакъв смисъл в това.

Това обяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, които дойде до градата на президентството на "Дондуков 2", но отказа да влезе при президента.

"Не виждаме никакъв смисъл от това. Не виждам какво фигура като президента, който има представителни функции, има да консултира с политически партии. Референдум за какво? Какви бяха другите теми - законодателни промени, заплахи за националната сигурност, природни бедствия... Само за венерическите болести не се е сетил", коментира Сидеров.

Той оприличи събитието с лексикон, на който трябва да се отговаря на въпроси от "Стани богат".

"Политиката, обаче не е игра и Плевнелиев трябва да го разбере най-после. Освен, че имаме диаметрално противоположни виждания за политиката, за нас той е изключително опасен за България на поста президент", уточни лидерът на "Атака".

По думите му Плевнелиев работи повече за интересите на НАТО, отколкото за българските интереси и напомни за тайната среща на президента с шефове на EVN.

Плевнелиев трябва да подаде оставка и да има предсрочни президентски избори, смята националистът.

На въпрос дали е готов да се кандидатира за поста на държавен глава, Сидеров припомни, че вече е се е кандидатирал със сравнителен успех и може да опита още веднъж.

Днес започна традиционният „месец на политическите разговори" и президентът ще се срещне последователно с ръководствата на АБВ, „Атака", Патриотичния фронт, „Български демократичен център", Реформаторския блок, ДПС, БСП и ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!