Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ще научим кой фалира КТБ, но само 15-20% от откраднатите пари ще бъдат върнати

OFFNews 16 февруари 2016 в 08:37 4448 3

Снимка БГНЕС

Публикуваните от Фонда за гарантиране на влоговете в банките списъци на лица и фирми с преференциални депозити и необезпечени кредити в КТБ съдържат голяма палитра от всички власти и отговорни институции.

Информацията за лошите кредити на банката може да се превърне в основание за търсене на наказателна отговорност на тези длъжностни лица, които са ги отпускали. 

Това коментира бившият финансов министър Муравей Радев по бТВ. В същото време, именно институционалният чадър е позволил „тези нездрави вътрешни прехвърляния на средства, които доведоха до превръщането й в пирамидата КТБ”.

По думите му международното разследване на Alixpartners, чието разсекретяване поиска финансовият министър Владислав Горанов вчера, ще покаже „кой открадна парите от КТБ и къде са те”: „Ще научим веригата от фирми бушони, които източиха КТБ”. 

„Това е опасно занимание – част от веригите може да не са проследени докрай, ако бъдат оповестени тези с недовършено разследване, може да вдигнем гълъбите и да се заметат следите”, предупреди ексминистърът.

По думите му едва 15-20% от откраднатите пари ще бъдат върнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!