ГДБОП иска извинение от арестуваните журналисти, главсекът на МВР мълчи

OFFNews 17 септември 2018 в 15:37 14029 5

Поведението на МВР и в частност на ГДБОП по случая с арестуваните в Перник журналисти по подаден от тях сигнал, придобива все по-гротескни размери. Шефът на дирекцията за борба с корупцията Ивайло Спиридонов поиска извинение от арестуваните журналисти и от bTV за това, че са излъчили запис на телефонен разговор.

От записа става ясно, че той първоначално се е извинил на главния редактор на "Биволъ" Атанас Чобанов за случая, при който униформени тръшнаха разследващи журналисти по разследването #ДжиПиГейт. Той дори заяви, че е имало пропуски в комуникацията между ГДБОП и ОДМВР в Перник. Малко по-късно той вече измени версията си и смята, че задържането на журналистите е било правилно.  

"Тези хора бяха на местопроизшествието, за какво да им се извинявам. А те ще се извиняват ли, че пуснаха мой запис по БТВ, от разговора ми с главния редактор на ”Биволъ”, отговори с въпрос на журналисти Спиридонов днес.

Той обясни, че се обадил на Чобанов по "чисто човешки подбуди"

"Журналистите погазиха правилата. Те бяха задържани с белезници при залавянето им от патрула. След като са дошли от ГДБОП и показали журналистическите си карти, са били пуснати. В сградата на Районното управление са дали обяснение, но не са задържани в ареста", завърши Ивайло Спиридонов.

Обясненията на Спиридонов вече няколко идват на фона на пълното мълчание на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е разписал провеждането на операцията. И въпреки че носи пряка отговорност за провеждането ѝ, Маринов удобно изчаква да отмине бурята, докато бъде назначен за министър на вътрешните работи.

Днес в София пред сградата на Съдебната палата ще се проведе протест срещу действията, потъпкващи свободата на словото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

5

кумчо вълчо

18.09 2018 в 10:09

тоа гледа ка'т йоркипе фанато да сере у къщата
бахти кадрите дето ги има туй ме ве ре

15914

4

поп Дръвчо

17.09 2018 в 18:33

Милиционери, сър...

10372

3

elbarbudo

17.09 2018 в 17:44

В тиквостан става все по-сюрреалистично...

15414

2

Hihi1981

17.09 2018 в 17:29

Тоя май е чел Параграф 22,но не го е разбрал!!!

 
X

Подкастът на OFFNews