Шефът на ЕНП удари едно рамо на Бойко преди изборите

Нели Чолашка 16 февруари 2014 в 18:09 4089 12

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Джоузеф Доу уважи конгреса на ГЕРБ, макар и да пристигна чак в края, за да удари едно рамо на партията и лидера ѝ Бойко Борисов.

Това се случи минути, след като Борисов беше преизбран единодушно за лидер на политическата сила.

За ужас на ГЕРБерите, отговарящи за организационната част, изморените от речи и гласуване делегати масово тръгнаха да напускат залата по време на речта на Доу.

"Не излизайте, не е уважително. Г-н Доу е в България само за три часа", крещеше жена на вратата и се опитваше да препречи пътя на излизащите делегати.

"Скъпи Бойко, помня с каква смелост, с какво достойнство, ти върна преди една година твоя оспорен мандат. Вместо да се вкопчиш в твоето управление, ти постъпи като голям и отговорен политик. Предпочете да дадеш отново думата на българите. Държа да кажа още веднъж колко силно беше възхищението ни от това", обърна се той към Борисов.

Той се изказа доста критично за правителството на Пламен Орешарски.

По думите му това е кабинет, който само на думи е технически (експертен), съставен "с подкрепата на социалистите, заедно с партията на турското малцинство и със съучастието на крайната десница".

"Ние трябва да сме обединени. Защото заедно сме по-силни. И защото за извършване на реформи трябва мнозинство. Така ЕНП ще остане първа политическа сила в Европа. И за да бъде силна, ЕНП трябва да може да разчита на отговорни партии. На партии като вашата.

Това се отнася до европейското развитие на България, отнася се и до бъдещото на Европа. Да, приятели мои, ЕНП се нуждае от вас", обърна се Доу към ГЕРберите.

В края на речта си той каза "Да живее Европа, да живее България, да живее ГЕРБ!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!