Шефът на БСП - Лозенец не иска да е в комитета в памет на Ким Чен Ир

Георги Савчев 20 ноември 2014 в 18:06 7389 3

Снимка Сергей Антонов

Динко Желев.

Не съм председател на комитета в памет на севернокорейския лидер Ким Чен Ир. Уведомил съм вече групата за приятелство със Северна Корея да информират когото трябва и да си вземат решение, за да си изберат председател. Няма да участвам нито в комитета, нито в чествания в памет на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, заяви пред OFFNews.bg Динко Желев - ръководител на организационния отдел на Националния съвет на Българската социалистическа партия.

Държавната информационна агенция на Северна Корея публикува съобщение, в което се казва, че в София е създаден български комитет в памет на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, а за председател на комитета е избран Динко Желев.

Ще пусна опровержение до посолството, каза днес Желев.

В новината от Пхенян пише, че българският комитет е приел решение да даде широка публичност на "революционните подвизи на Ким Чен Ир" и да организира политически и културни събития, семинар и фотоизложба по повод третата годишнина от кончината на генералния секретар на Корейската работническа партия.

Желев, който е и председател на БСП - Лозенец, обяви, че няма да организира никакви семинари и изложби.

БСП няма никакви контакти с Корейската работническа партия. Ние, като членове на БСП, която е една европейска партия, член на ПЕС, трябва да имаме европейска позиция. И не можем да имаме друго мнение, освен мнението, изразено в Декларацията на ООН, което е задължително за всички граждани на планетата, каза той пред OFFNews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!