Шансовете ДБ да подкрепи кабинет на ИТН са под 50%

Христо Иванов и Атанас Атанасов не дойдоха на срещата с ИТН

Георги А. Ангелов 03 август 2021 в 15:56 8914 1

Снимка БТА

Владислав Панев и Цецка Бачкова

Шансовете ДБ да подкрепи кабинет на ИТН са не повече от 50%. Това заяви зам.- председателят на парламентарната група на "Демократична България" Владислав Панев след срещата с "Има такъв народ" на която беше представен вторият проект за кабинет на “Има такъв народ”. Рано е да се каже, на група ще решим, каза Панев

Атанас Атанасов и Христо Иванов от "Демократична България" не се появиха на срещата с "Има такъв народ" в парламента.

Kоалиция на беше представлявана от Владислав Панев от "Зелено движение" и Цецка Бачкова (ДСБ).

Това може да се тълкува като ясен знак, че коалицията не би дала подкрепа за кабинета на ИТН в пленарната зала.

Днес партията на Слави Трифонов провежда срещи с "Изправи се БГ! Ние идваме!", ДБ и БСП в Народното събрание, за да ги запознае със състава на проектоправителството.

След края на срещата представителите на ДБ не дадоха категоричен отговор одобряват или не този състав на кабинет.

Владислав Панев каза, че предстои да се събере парламентарната група и да се вземе решение от управленските органи на трите партии в коалицията. Панев добави, че предложеният състав на кабинет може да претърпи промени. Той индиректно потвърди публикувания списък, като каза, че имената вече са се появили в медиите.

Цецка Бачкова коментира, че липсата Христо Иванов и Атанасов не е бойкот. Иванов не отишъл на срещата, защото бил ангажиран.

Тя добави, че ДБ са настояли да чуят управленските приоритети на проектоправителството и такива са били обещани в писмен вид.

По неофициална информация ИТН с презентирали състава на кабинета на видео и не са обещали да сключат писмено споразумение за управление.

Според източници на OFFNews вероятността ДБ да подкрепи този състав е малка.

"Първо, не участваме в инсценировки. Второ с оглед на информациони характер на тази среща, решихме да не участваме", каза по-късно Христо Иванов, който дойде в парламента за заседание на парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови