СЕМ сезира ЦИК, че Антонио Лопес от ЕНП е накърнил достойнството на Нинова

OFFNews 24 март 2017 в 21:14 10367 7

Снимка БГНЕС

Иво Атанасов

Съветът за електронни медии (СЕМ) е препратил към ЦИК сигнал, че генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес е накърнил с думите си достойнството на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на предизборната кампания. Става въпрос за интервю на Лопес в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Това обяви пред агенция "Фокус" членът на СЕМ Иво Атанасов.

„Сутринта нашият мониторинг е видял в интервюто на г-н Лопес, че се нарушават добрите нрави и се правят внушения, които засягат достойнството на г-жа Корнелия Нинова. По този случай е изпратен сигнал до ЦИК. Не знам дали ЦИК е потвърдил или не сигнала ни“, обясни Атанасов. Той уточни, че по време на предизборната кампанията от СЕМ констатират евентуални нарушения и ги изпращат до ЦИК. „ЦИК решава кое е нарушение и дали ще наложи санкция. Не може СЕМ да каже дали има нарушение или не, ние подаваме сигнал, когато нещо ни притеснява“, допълни Атанасов.

Проверка на OFFNews показа, че до момента ЦИК не се е произнесъл по сигнала.

Лопес е у нас, за да подкрепи предизборната кампания на ГЕРБ, с които в Европейския парламент са в едно политическо семейство.

Иво Атанасов не посочва точно кои думи на представителя на ЕНП визира. По повод на председателя на БСП в интервюто си Лопес заяви, че Нинова не била наясно как вървят нещата в Европа, "че когато прави декларации, хората в другите европейски столици не виждат Нинова, виждат България. Не искам България да има лош имидж навън, защото Нинова не е България. (...) Ако тя стане премиер, надявам се да промени подхода си, да не вини всеки ден Брюксел."

В отговор на изказванията на Лопес Корнелия Нинова сезира ЦИК и СЕМ, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на БСП. Според председателя на червените Лопес е нарушил демократичния принцип за ненамеса във вътрешната политика на страната ни, както и законодателството ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

7

Nik68

25.03 2017 в 11:57

Опити за манипулация. Поредните.

15414

6

Hihi1981

25.03 2017 в 07:02

То па едно достойнство!

16009

2

Nik68

24.03 2017 в 22:51

Дребни заигравки, по дребни теми. Малки хора с малки амбиции. Опити да се правят медийни бомби от нищото. Примери: Елена Йончева, Иван Гарелов, Сега бившия БСП кадър Иво Атанасов, който не знаех че са наместили на топличко в СЕМ.

9018

1

Em Em

24.03 2017 в 21:44

Не се гаси туй що не гасне казват другарите, ама как ще накърниш, нещо което липсва?

накърняваш, несв. и накърня, св.
1. Какво. Засягам целостта на нещо.
2. Прен. Кого. Засягам чувствата, морално-етическите качества на някого. Накърних достойнството му.

ощетявам, увреждам, повреждам, нащърбявам, посягам на

Не мога да си представя нормален човек, който да иска да посегне на женското достойнство на тази жена. Позор на такива изверги! Да накърниш мъжкото достойнство на Бойко си е къде-къде по мъжка постъпка, и мога някакси физически да си го представя!
Да не би Корни да се е размечтала?