Съветници на ДПС от Силистра недоволни от изборните листи

OFFNews 28 август 2014 в 16:49 3804 0

Трима общински съветници на ДПС в Силистра се обявиха за независими. Решението им е в знак на несъгласие с кадровата политика и начинът на подреждане на листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Съветниците се казват Ведат Сали, Ганчо Неделчев и Мехти Сакаллъ. Те подчертават, че няма да напускат редиците на партията, но до края на мандата на Общинския съвет ще работят като независими съветници, съобщава bTV.

Тримата обявиха, че повече няма да представляват Движението в местния законодателен орган, в отворено писмо до лидера на ДПС Лютви Местан, почетния председател Ахмед Доган и медиите.

В писмото си те заявяват, че обстановката, в която работят, няма нищо общо с идеите на либерализма, а колективизмът и диалогът са занижени до минимум.

"Всички кадрови решения в областта се вземат еднолично от досегашния депутат от ДПС Рамадан Аталай, под диктовката на Невин Хасан, също депутат от движението в 42-то НС, и на областния председател на ДПС Насуф Насуф, който е и областен управител на Силистра", обясняват тримата.

Ганчо Неделчев обяснява, че напрежението ескалира от няколко месеца, основно поради безпринципни назначения на близки и роднини на местните лидери на възлови постове в областта, но чашата преляла при подреждането на листите за предстоящите парламентарни избори.

Той смята още, че не са взети предвид всички предложения за водач на листата, а имената са спуснати от ръководството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови