Събев: Има мерки, с които ще отговорим на исканията на превозвачите

OFFNews 14 май 2022 в 15:48 3443 0

Снимка Архив

Николай Събев

Дни преди протестите в София, преговорите между браншовите органицации и министъра на транспорта продължават. Това коментира Николай Събев в Русе. Той каза, че има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша. По думите му срещите му с превозвачите не са спирали.

"Министерството на финансите ще излезе следващата седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтересованите страни. Той има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Ще има мерки, нека да ги видят - според мен ще са доволни", каза той.

Антиинфлационният пакет засяга горивата, акцизите и биодобавките и той със сигурност ще се хареса на превозвачите, допълни Събев.

"Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим ефектите от прилагането на пакет "Мобилност", при която можем да ускорим движението на транспорт и хора през граничните пунктове на България, която гарантира функциониране на една национална транспортна схема, която ще осигури по-добра мобилност на българите, върху това не искат да говорим, а аз само за това говоря".

По повод обвиненията от страна на фирма "Юнион Ивкони", че срещу тях се води целенасочена кампания, министър Събев отговори:

"Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Вижте, от миналата седмица ние имаме среща с тази неправителствена организация, наречена БОЕЦ. Има достатъчно сигнали, които са подадени от БОЕЦ. Няма нищо случайно. Ние работим по тези сигнали, и други".

Министърът на транспорта Николай Събев обяви, че от вчера е възложен ремонта на прохода "Витиня", а през юли ще започне рехабилитация на "Дунав мост", ако румънската страна спази сроковете за пускане на фериботната линия между Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови