С 2-годишна давност Гешев си призна: Гласът от записа за ПКП е на Бойко Борисов

OFFNews 09 август 2023 в 18:16 15512 3

Гешев

Снимка БГНЕС

Иван Гешев

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който напоследък се изявява на полето на политиката, призна, макар и с 2-годишна давност, че думите от записа, в който глас, приличащ на този на Бойко Борисов, се заканва да стовари удар върху частна фирма; да се хвали, че на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев ще бъде повдигнато обвинение; да излива вулгарни изрази по адрес на европейските си колеги и пр., е на бившия премиер.  

Гешев обаче започва отдалеко - за двойните стандарти. Почти всеки ден той взема отношение по горещи теми и днес е избрал отстраняването на Вежди Рашидов като шеф на комисията по култура в парламента, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и най-сетне се стигна до депутатската му оставка.  

"Винаги съм се възмущавал от двойните стандарти по отношение на морала и закона в българската “политика”. Точно те водят до усещането за липса на справедливост у хората. Вежди Рашидов допусна грешка, извини се и постъпи достойно, като днес подаде оставка и напусна Народното събрание. По същите морални критерии, наложени от анархо-либералната общност, трябваше да видим още поне две оставки - тези на Борисов и на зам.-председателя на НС Никола Минчев (пред него и Росица Кирова скулпторът изрича скверните слова за насилието над жени - бел. ред.)", пише той във фейсбук.

И допълва:

"Всички си спомняме как преди години Борисов се отнесе към една българска жена (нарече я ПКП) (става дума за бившия председател на НС Цвета Караянчева, покрай която тръгна скандала - бел. ред.), а чрез нея обиди и целия народ. Оставка обаче няма. Вторият пък направи същото като Тото - смееше се, без да се намеси. Днес Тото е с изключени микрофони, а Никола Минчев продължава да стои нахилен на най-високата трибуна в Народното събрание".

Гешев стига и до заключението, че за пореден път е станало ясно - в България нищо не се е променило.

"И част от новия морал е предателството. На някои хора видимо им е позволено всичко. Докато законът и моралът са само за “обикновените“ българи, а други са недосегаеми, ще стоим в блатото на т. нар. преход", възмущава се със задна дата изгоненият от Висшия съдебен съвет Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

11.08 2023 в 17:05

Шикалкавещ простак

500

2

eggressive

10.08 2023 в 02:21

И точно тоя ли взе да говори за морал? Отврат!

17439

1

мнение от IP

09.08 2023 в 20:59

За този индивид е най-добре да се скрие докато го забравим. Че ако още малко поговори, може да се самообвини...Не че имаме против...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика