Румен Петков нападна остро ген. Атанасов: Той ме е подслушвал, проследявал, бъркал във всички дупки

Лидерът на АБВ знаел как той е "изнесъл сак с милиони долари". Костов пък подслушвал американското и корейското посолство, защото прозрял, че президентите на Северна Корея и САЩ ще се прегърнат

OFFNews 06 март 2021 в 13:17 7453 1

Лидерът на АБВ Румен Петков нападна остро председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Атанасов, като говори за корупция, той ме е подслушвал, проследявал, бъркал във всички дупки - 6 месеца, заяви Петков. Той коментира и негов доклад от времето на управлението на Иван Костов, благодарение на който са махнати министри. Петков подчерта, че в доклада на Атанасов няма нищо, а чул, рекъл, казал. "Като са били корумпирани, защо не ги арестува, бе братчет. Значи ти си ги спасил. В доклада няма нищо, няма обвинения. Просто Атанасов обслужи интереса на Иван Костов да разкара някои, които не са му удобни", допълни още Румен Петков. Той обърна внимание, че практиката като някой не ти харесва, да го гониш от България и да му вземеш бизнеса, е започната от Атанасов и Костов, а не от Борисов. 

"Обръщам се към съпругата на г-н Атанас Атанасов и към г-жа Люба Кулезич с настояване да разкажат на обществото това, което преди години разказаха на мен. То е как при разделянето на г-н Атанасов с тогавашната му съпруга, какво той е изнесъл от вкъщи. Един сак с милиони долари, пачки по 100 долара. Жената дойде в присъствието на г-жа Кулезич ми разказа това събитие. Настоявах да даде показания, защото нямаше друг начин да бъде привлечен за разследване г-н Атанасов, защото беше народен представител с имунитет. Жената се уплаши и ми разказа много картинно защо я е страх и няма да даде показания. На другия ден тя пое ангажимент, че ще го разкаже пред компетентните органи. Важно е тези неща да се знаят. По този случай трябва да си дадем сметка, че сме заплашени от възстановяване на политическата полиция в най-уродливите й форми", каза още Петков.

Той даде пример със себе си. "Аз и семейството ми сме били подслушвани, проследявани, с всички екстри. Външно проследяване и т.н. от политическата полиция на Иван Костов. Контраразузнаването тогава е ръководено от Атанас Атанасов. 6 месеца. По същия начин са били преследвани, подслушвани без всякакви аргументи повече от 10 кмета в България. Димитър Калчев светла му памет, Костадин Паскалев да е жив и здрави и много други", посочи още Петков. По думите му тогава се е управлявало контраразузнаването в интерес и угода на режима на Иван Костов. 

"Както са подслушвали мен и моето семейство, така 6 месеца на пълен контрол е било подложено американското посолство. От посланика до портиера. Казвам го, защото съм гледал документацията по въпроса", каза Петков, цитиран от пресцентъра на АБВ. Той изтъкна, че няма съмнение в предаността на Иван Костов и на Атанас Атанасов към приятелите ни от САЩ, но у тях очевидно живее Дзержински.

Според него както е подслушвал посолството на Северна Корея, по същия начин е подслушвал и това на САЩ. "Това е отношението на режима на Костов. Той е прозрял, че ще дойде мига, че президентът на Северна Корея и президентът на САЩ ще се прегърнат. Това е вън от всякакво съмнение, но да е пределно ясно, че подслушването е с тази цел. Те са си говорили, че искат да вземат Марица 1 и Марица 3, Костов им ги продаде, ние плащаме. Не казвам, че Борисов сега ги подслушва. Не мога да кажа, че не ги подслушва. Сигурно не през контраразузнаването", допълни още Румен Петков. Според него срещу тези уродливи явления трябва да се противопоставим като граждани. 

Петков обяви още, че в понеделник АБВ ще изпрати писмо до Н. Пр. Херо Мустафа с молба да предостави информация относно заявените позиции от двамата сенатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3012

1

Non Serviam

06.03 2021 в 14:34

Г-н Петков да не се прави на ощипан, а да си спомни как АБВ беше нах*йник на ГРОБ по времето на предходния кабинет на Боко. Да си спомни как псевдореформата на "експерта" Калфин торпилира кадровата политика на МВР - много млади и можещи си тръгнаха от министерството, а останаха конформисти, слуги и натегачи за пенсия+заплата на принципа "ден да мине, самун да загине"!