Росен Желязков се скара на Лена Бориславова. Не тя, а лидерите определят кой да е шеф на МВнР

OFFNews 08 февруари 2024 в 18:37 4091 1

Желязков

Снимка БГНЕС

Росен Желязков

Коя е Лена Бориславова? Аз не мисля, че за лица, които нямат качество, можем да разсъждаваме върху казаното. Аз не мисля, че лица, които не участват в срещи и формати, включително и аз, могат да правят твърдения. Най-добре лидерите на партиите да взимат отношение на темите, които се обсъждат. Ако няма решение, срещата е била работна. Каквото не е решено, не е обявено.

Това коментира председателят на парламента Росен Желязков пред бТВ в отговор на написаното от гласа на кабинета "Петков" Лена Бориславова във фейсбук, че "външно министерство не е запазена губерния и никога не е уговаряно да остане завинаги за ГЕРБ".

По думите на Желязков до момента единственото име в кабинета, посочено от ГЕРБ, е това на Мария Габриел за шеф на МВнР и вицепремиер.

"Ротацията не изключва, а ще бъде и по-плавен процесът за следващите 9 месеца съвместяването на двете функции – премиер и външен министър", обясни той.

Според него спорът е доколко се усвояват властовите механизми и доколко се изпълва с персонален потенциал изпълнителната власт.

"Процесът по подготовка на ротацията вървеше плавно до момента, в който "Продължаваме промяната" само, без "Демократична България", с тежест от 36 народни представители поставиха ново условие – освен вицепремиер Николай Денков да е и външен министър", отбеляза Росен Желязков.

Той изтъкна и заслугата на Мария Габриел за приемането на България в Шенген по въздух и вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

08.02 2024 в 20:35

С други думи - каквото каже шефа, това ще е, другите са без значение. Добре го е обучил Тиквата :)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика