"Реформаторите налагат психически тормоз над Цацаров"

Ивайло Анев 26 ноември 2015 в 17:22 6009 13

Снимка БГНЕС

Бившият служебен премиер Георги Близнашки.

Реформаторският блок търси начин да свали главния прокурор. Това е един постоянен психически тормоз, който те упражняват, заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки, коментирайки атаките на реформаторите срещу главния прокурор Сотир Цацаров. 

Близнашки в момента се изявява като отявлен противник на предлаганата от правосъдния министър Христо Иванов съдебна реформа, като дори е официален консултант на ДПС в комисията, която трябва да изготви промените в Конституцията.

Според служебния премиер този тормоз продължава вече повече от година.

"Въпросът е защо е всичко това, защо е целият този ужас", запита конституционалистът и си отговори сам, като заяви, че това са опити за сваляне на Цацаров.

Според него предложенията за контрол над главния прокурор, които са част от предложените промени в Конституцията, няма да минат през Народното събрание.

"Аз съм на мнение, че има достатъчно здрав разум", категоричен беше той.

OFFNews потърси за коментар зам.-председателя на временната комисия за промените в Конституцията Атанас Атанасов от РБ. Той заяви, че Цацаров би трябвало да е достатъчно психически устойчив, щом е стигнал до тази позиция.

"На тази позиция ветровете веят прекалено силно. Той не трябва да се притеснява, ако е чист морално и спазва закона. Искам да подчертая дебело, никой не се занимава с казуса главен прокурор персонално, защото проблемът е систематичен", заяви Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!