Близнашки няма намерение да се кандидатира за президент

Юлиан Христов 06 юли 2015 в 15:03 2656 6

Бившият служебен премиер Георги Близнашки отрече твърденията и публикациите в някои медии, че смята да се кандидатира за президент и кандидатурата му е подкрепена от ДПС.

Според появилата се информация Близнашки ще бъде издигнат за президент от инициативен комитет, а кандидатурата му ще бъде подкрепена от ДПС, като амбицията е той да събере гласове от център-дясното пространство, както и на колебаещите се леви.

"Не, не и не". Така отговори професорът по конституционно право отговори пред OFFNews на тиражираната информация. Той заяви, че въпросът за това, ще бъде ли предложен за член на Конституционния съд, също не стои на дневен ред. 

"Току-що завърших семестъра. Искам да завърша и учебника по парламентарно право. 3/4 от него е готов, но го прекъснах, когато започнаха протестите и не остана време да го довърша. Това ми е неотложната задача. Въобще не обмислям поста за никакви постове и длъжности", категоричен е професорът. 

Той обясни, че не смята да пропилява годините си в политика. 

"Аз се оттеглих от политиката, защото твърде много време заделих за всичко това. Тези 25 години минаха в един ускорен ритъм. Искам да си напиша дебелите книги, това ми е житейската задача. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!