Близнашки лобира за отлагане на съдебната реформа

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2015 в 10:48 3838 14

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Проф. Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев

Конституционните промени и съдебната реформа трябва да бъдат отложени за наесен.

Това заяви бившият служебен премиер, присъединил се в последствие към съветниците на ДПС, проф. Георги Близнашки пред "Фокус".

"Предложенията на министър Христо Иванов претърпяха грандиозен провал на 7 юли тази година в Конституционната комисия. Това е безпрецедентен случай в историята. Предложения за конституционна реформа, които предполагат нарастващо съгласие от различни страни, бяха отхвърлени от самата комисия“, каза професорът по конституционно право Близнашки.

Според него на премиера не му остава нищо друго, освен да направи опит да потърси съгласие от различни страни.

Проф. Георги Близнашки каза още, че трябва да има поне минимално съгласие по настоящите предложения или те просто трябва да бъдат оттеглени. По думите му, отлагането на реформата за есента ще бъде правилен ход, защото и изборите ще са преминали.

Оттегляне на сегашния проект за изменение на основния закон поиска тази сутрин и лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обяви, че предлага контрапроект за промени, около който всички партии (без Патриотичният фронт) трябвало да се обединят. Проектът, заяви Местан, трябва да бъде внесен незабавно и приет на извънредно заседание на Народното събрание през август.

По този повод днес Местан се срещна с Бойко Борисов и анонсира среща и с президента Росен Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2015 в 22:44

Ако си мислите че България е държава, значи нещо не сте наред.

21.07 2015 в 16:27

Близашки и Тиквочев се добраха до власта с подкрепата на едно КРЕСЛИВО МАЛЦИНСТВО "умни, красиви и интелигентни" педалчета, платени от деде Дьорд Шорош.

ПРОТЕСТЪРИТЕ блокираха булеварди, улици и кръстовища, влачеха БЕЛИ РОЯЛИ по улиците, демонстрираха по ГОЛИ ЦИЦИ, ОРКОПИРАХА незаконно ВУЗ, протестуираха и буйстваха на жълтите павета.

Ей го това е РЕЗУЛТАТА. Обаче тея се изпокриха и въртят гузно очички, и не признават, че заслугата за Близашки и Тиквочев е изцяло тяхна и на посранниците на Еврогейско-педероатлантическия пакт начело с ФАЩ. Омерзен съм.

21.07 2015 в 14:30

Какво искате от професор Близашки?! Сега го лиже на ДПС.

21.07 2015 в 14:28

Какво искате от професор Близашки?! Сега го лиже на ДПС.

21.07 2015 в 13:05

Радвам се на вярната политическа преценка на онези, които с думкане и свиркане върнаха Тиквата на власт. Добре ви употреби и после ви го каза право в очите. Помниш ли думите му?

21.07 2015 в 12:59

Интересно защо ДПС не поставяше подобни условия, по времето на Орешарски, спрямо проруската АТАКА? Каква е истината за генезиса на ДПС? Защо ли се убеждавам все повече, че е истина изтеклият документ за издръжка на АТАКА преди години за 1,600 млн. лв. за разходи по изборите. Москва ли харчи толкова пари за тази гмеж, наречена политици и защо й е?

21.07 2015 в 12:27

@krokodil,
Само не разбирам на какво се радващ? На лайната, в които сме заедно ли?

21.07 2015 в 12:19

Ко стана, ко стана? Нали този тулум беше любимец на "умните, красивите и успелите"? IP и другарчетата му със свирките да си ги пъхнат отзад и да свиркат силно пред НС!

21.07 2015 в 12:14

Да, може би общото понятие СЪДЕБНА РЕФОРМА да звучи неясно за пои-малко информираните, затова предлагам следния аналог: Член първи. Помните ли протестите срещу това чудовище? Е, сега е същото. И ни баламосват със същите "правни" основания - ВНС, 2/3, 3/4 ала бала. Затова - на улицата! (Ж. Желев го няма да ни прелъжи да се разотидем..)

21.07 2015 в 11:38

Свирката си ми е в чантата. Сега поотделно за всеки законопроект ли трябва да протестираме? И моля ОFFNews, ако може да даде една сравнителна таблица какво предлагат разните контрапроекти. Защото иначе словосъчетанието "съдебната реформа" става отвлечено понятие. Също като "преход", или "развит социализъм", или "демократичната дъжава България"