Близнашки лобира за отлагане на съдебната реформа

OFFNews 21 юли 2015 в 10:48 4607 14

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Проф. Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев

Конституционните промени и съдебната реформа трябва да бъдат отложени за наесен.

Това заяви бившият служебен премиер, присъединил се в последствие към съветниците на ДПС, проф. Георги Близнашки пред "Фокус".

"Предложенията на министър Христо Иванов претърпяха грандиозен провал на 7 юли тази година в Конституционната комисия. Това е безпрецедентен случай в историята. Предложения за конституционна реформа, които предполагат нарастващо съгласие от различни страни, бяха отхвърлени от самата комисия“, каза професорът по конституционно право Близнашки.

Според него на премиера не му остава нищо друго, освен да направи опит да потърси съгласие от различни страни.

Проф. Георги Близнашки каза още, че трябва да има поне минимално съгласие по настоящите предложения или те просто трябва да бъдат оттеглени. По думите му, отлагането на реформата за есента ще бъде правилен ход, защото и изборите ще са преминали.

Оттегляне на сегашния проект за изменение на основния закон поиска тази сутрин и лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обяви, че предлага контрапроект за промени, около който всички партии (без Патриотичният фронт) трябвало да се обединят. Проектът, заяви Местан, трябва да бъде внесен незабавно и приет на извънредно заседание на Народното събрание през август.

По този повод днес Местан се срещна с Бойко Борисов и анонсира среща и с президента Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!