Близнашки: Правосъдният министър да не чака, а да си пише оставката

OFFNews 07 юли 2015 в 19:56 4687 10

Бившият служебен премиер Георги Близнашки и министърът на правосъдието Христо Иванов

Правосъдният министър Христо Иванов да не губи време, а да сяда и да си пише оставката.

Това призова служебният премиер проф. Георги Близнашки в ефира на БНТ, коментирайки решението на временната парламентарна комисия за промени в Конституцията да отхвърли на първо четене поправките, внесени от управляващите.

Според него чудо в пленарна зала няма да се случи и депутатите няма да приемат предложените промени.

"Политическите сили бяха пределно ясни в заявените си позиции. Управляващите не успяха да убедят дори хора като мен, че промените в Конституцията са наложителни", подчерта Близнашки.

"Самата конституционна ревизия, която се предлага, не е убедителна, несъстоятелна е, не е добре аргументирана”, продължи той и добави, че е “направен опит обществото да бъде поставено пред свършен факт и да бъдат заявени политически решения, които впоследствие са предложени на общественото внимание, за да се акумулира последваща подкрепа”.

Според Близнашки поведението на правосъдния министър в тази ситуация е лековато, нещо повече – Христо Иванов не е разбрал какво се е случило по време на дебата днес.

“Той смяташе, че от позиция на силата съдебните магистрати ще го подкрепят. Тръгна да прави едно обсъждане в рамките на съдебната система и когато отвсякъде заваляха критики и се чуха гласове против, той си позволи да дава квалификации на съдиите”, коментира още експремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!