РБ е обсъждал оставката на министър Танев в неделя

ОFFNews Последна промяна на 02 декември 2015 в 19:41 7600 8

Колегите от Реформаторския блок обсъждаха оттеглянето на политическото доверие от министъра на образованието Тодор Танев, изненадващо издаде, без да бъде питан, в предаването "Още от деня" доскорошният зам.-председател на Движение "България на гражданите" Даниел Вълчев.

Вълчев, който беше министър на образованието в правителството на Сергей Станишев (2005-2009 г.), уточни, че е бил против да се обсъжда оставката на Танев, още повече че самият министър не е бил на заседанието и не е имал възможност да даде отчет какво е свършил на поста си. 

"До вчера беше много хубав министъра, уволни двама-трима, и изведнъж стана лош", коментира Вълчев. На уточняващия въпрос на водещия Димитър Цонев Вълчев обясни, че уволнените са били от ДСБ.

За разлика от защитата на Танев, Вълчев остро нападна министъра на правосъдието Христо Иванов. За една година неговото министерство не е внесло нито един законопроект, аргументира се доскорошният заместник на Кунева.

Той отправи тежки думи и към лидера на ДСБ Радан Кънев: "Говореше се, че някой ще поеме отговорност при загуба във Варна, там кандидатът на РБ не само загуби с много, но след загубата си напусна Реформаторския блок. Не съм видял този някой да е поел политическа отговорност.

Вълчев нарече "непремерени" изявленията на Радан Кънев за разнобой в управляващата коалиция и иронично обясни, че не е имал възможност да го слуша, защото е  трябвало да украсява коледната си елха със сина и жена си, а не да слуша какво говори този или онзи.

Разказът на Вълчев за сваляне на политическото доверие е първото публично признание за вървящите от близо 2 месеца слухове за смени на министри. Сред спряганите имена е и това на образователния министър Тодор Танев, а неговият предшественик Даниел Вълчев беше коментиран като един от възможните варианти за поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2015 в 12:05

Както и да Ви звучи, г-н Вълчев, в политиката освен желание за власт, ЗАДЪЛЖИНЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА И МОРАЛ! А Вие обидихте публично българския учител, воювахте срещу него, изгаврихте се и сега сигурно си мислите, че това може да бъде забравено ли?! Не, не може и не бива - Вие НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБЛИЖАВАТЕ ДО ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪОБЩЕ!!! ЗАЩОТО ЦИНИЗМЪТ ВИ И ВИСОКОМЕРИЕТО ВИ, НЕ ЧЕ НА ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС СА ПО-МАЛКИ, СА НЕПОНОСИМО, ПАТОЛОГИЧНО ВИСОКИ.

03.12 2015 в 09:31

Един от читавите политици

03.12 2015 в 08:07

Опитвам се да си спомня с кого другарят Орешарски обсъждаше "разваляне на седянката" ? Някой да помогне?

03.12 2015 в 06:43

А москов? Кога ще се прибере това недоразумение?

03.12 2015 в 00:16

В дух на приятелство, сътрудничество и разбирателство съжителстват партиите в Реформаторски Блок. Това усещане остава от почти всяка изява на отговорни елементи от блока.
Без ирония мога да каже, че са пълни тъпаци ... не можаха да проумеят, че могат да бъдат някакъв фактор само, ако са единни. Те предпочитат да се делят за всичко.
Най-тъжното е че тия тъпаци са единствената надежда да се прокара нещо позитивно и градивно в управлението на тази държава. От останалите политически субекти може да се очаква само крепене на статуквото.

02.12 2015 в 23:12

Факт е, че този министър не успя да се справи с управлението на сектор образование, но с него трябва да си отиде и заместника му в ресор предучилищно, начално и средно образование, Ваня Кастрева. Те не само, че не направиха реформи, но унищожиха и това което беше останало. Да не говорим за онова недомислие наречено Милена Дамянова, която заради болните си амбиции и избиването на провинциални комплекси изкара един закон-убиец на българското образование. За мъртвите или нищо или само добро. Предпочитам в случая, нищо. Амин!

02.12 2015 в 21:27

Гнусняр долнопробен

02.12 2015 в 19:56

Вълчев много го бива по приказките, това трябва да се има предвид, за делата - не толкова, но признавам, че говори далеч по-смислено от всички останали публични личности в РБ.