Разширяват метрото до "Хладилника" с допълнителни 15 млн. лв.

OFFNews 27 май 2015 в 13:35 3799 0

Правителството отпусна 15 млн. лв. за разширението на метрото до

Снимка Сергей Антонов

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Столична община за 2015 г. в размер на 15 млн. лв. Средствата са за финансиране на метрополитена и съпътстващата инфраструктура за изграждането на разширението на Линия 2 от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция, което включва тунелен участък с дължина 950 м и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна посоката на движение на влаковете. 

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график през 2015 година и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град, се казва в решението на Министерски съвет от 27 май. 

Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет средства в съответствие със Закона за държавния бюджет за 2015 година. 

Правителството днес учреди и ограничено вещно право - право на прокарване в полза на Столична община върху имоти, собственост на министерството на транспорта. Решението ще позволи на общината да изгради водопровод за метростанция "Летище София". При избора на терен за преминаване на съоръжението е търсен икономически най-изгодния вариант, при който водопроводната връзка е с най-малка дължина. По този начин се постига по-ниска цена на строителните работи и по-малко разходи при експлоатация на съоръжението, съобщават от правителствената пресслужба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!