Радеви в Гърция. Президентът получи Ордена на Спасителя (снимки)

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2017 в 16:53 4511 7

България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето.

Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа. Българският държавен глава подчерта, че с добрите си двустранни отношения България и Гърция създават „не просто ос на стабилност, а ос на перспективата за целия регион“.

„Тази връзка дава пример и надежда за всички останали държави, че на Балканите може да има добросъседство, мир и реално ползотворно сътрудничество“, заяви Румен Радев.

По време на разговорите си в Атина президентът Радев е получил уверение, че ще се вложи още по-голямо усилие за усъвършенстване на граничния контролно-пропускателен режим, за развитие на инфраструктурата, отварянето на нови ГКПП, свързващи двете държави и особено на ГКПП „Рудозем – Ксанти“. „Получих уверение, че няма да има забавяне на реализацията на междусистемната газова връзка между България и Гърция“, посочи още държавният глава.

Румен Радев отново призова за засилване на партньорството между България и Гърция за пресичане на нелегалната миграция и в борбата с тероризма, като реална стъпка за повишаване на сигурността в нашия регион.

По време на визитата си в Атина президентът Румен Радев беше удостоен от своя гръцки колега президента Прокопис Павлопулос с най-висшето държавно отличие на Република Гърция “Голям кръст на Ордена на Спасителя”.През втория ден от държавното си посещение в Република Гърция президентът Румен Радев посети Акропола в Атина и Музея на Акропола. В Гърция президентът е придружаван от първата дама - Десислава Радева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22179

7

ELPIDA

25.06 2017 в 12:27

уффф, за коректорите ..."...ме боли"

22179

6

ELPIDA

25.06 2017 в 12:25

Ако трябва да съм искрена ,даже се веселя,
но не мога да позволя да стигна до положението на Мравчица,която пита Влечугото:

"...Какво да ти постеля, че да преминеш без да меболи?"
/Валери Станков/59993

5

Red or Dead

25.06 2017 в 12:01

ЕЛПИДА, в песента на Уотърс има и друг абзац...... “Smell the bastards“......;)
Е, от ТЯХ ще да е........не се коси, има много матрЯл който познава само омразата, завистта, злобата.......жалкото е, че през последните 30 години дерьмокрация се нароиха МНОООООГО......нагли, тъпи....БЕЗМОЗЪЧНИ.......НАЙ-ВЕЧЕ......

22179

4

ELPIDA

25.06 2017 в 10:19

P.S. За да несъм обвинена в неспазване на Правилника:

по повод плювните по президентската "двойка" Радев-Радева,
реминисценцията е по Р.Уотър "Smell The Rouses"-
"ПомиришИ розите".

Истинските мъже вдишват жените както розите само...

22179

3

ELPIDA

24.06 2017 в 21:22

The real men can smell the women like roses only...

59993

2

Red or Dead

24.06 2017 в 19:05

ЕЙЙЙЙЙ....НАЙ-ПОСЛЕ СЛУЧИХМЕ НА ......ПРЕЗИДЕНТ.......И ПРЕКРАСНА ЖЕНА ДО НЕГО!!!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!
Има прекрасни снимки в други сайтове, който иска да ги потърси, да не им правя реклама ТУК!Все пак имам уважение към Йончев;)

------------------------------------------------------------------------------------------
'чесън'..........дебил недоклецан - ... .. ....... ....... !!