Радев замина за участие в 72 сесия на Общото събрание на ООН

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2017 в 09:44 3776 0

Радев замина за участие в 72 сесия на Общото събрание на ООН

От 18 до 24 септември президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ. Държавният глава ще представи България в рамките на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

На 18 септември президентът Радев ще участва в годишния форум „Отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“ и ще направи изказване. Държавният глава ще разговаря и с еврейски организации от САЩ.

На 19 септември българският президент ще участва в тържественото откриване на Общия дебат на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, след което ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

На 20 септември държавният глава Румен Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН.

Българският президент ще участва в Глобален бизнес форум на Майкъл Блумбърг и ще проведе среща с президента на Световна банка Джим Йон Ким и с други свои колеги.

По-късно през деня Румен Радев ще участва в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.

На 21 септември държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България.

На 22 септември президентът Радев ще проведе среща с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще проведе в сградата на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк среща с представители на българската общност.

На 23 и 24 септември Румен Радев ще посети Чикаго и ще се срещне с представители на българската общност. Той ще разговаря и с младите български професионалисти, работещи във финансовото Сити на града и ще посети едно от българските училища в Чикаго - „Джон Атанасов”.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !