Радев връчва наградите Джон Атанасов

OFFNews 04 октомври 2018 в 07:38 1687 0

Държавният глава Румен Радев ще връчи отличията „Джон Атанасов“ за 2018 година

Церемонията по връчването на 16 президентски отличия на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории ще се проведе в 16.00 часа в Гербовата зала на Дондуков 2.

Награда „Джон Атанасов“ се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина.

Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ са екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.

Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните науки“ се дава за отличия за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.

Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ е за отличия за ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти, дават решения чрез прилагане на компютърни технологии на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб.

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб български учени в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на високото отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантовата информатика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови